Nemme vafler uden mælk, som bruger rigeligt med smør. Dette er den perfekte opskrift til når du skal forkæle dig selv. Det er nemlig belgiske vafler, med et højt indhold af smør, som giver en helt unik og lækker smag.
Forb. tid5min
Tilb. tid15min
Samlet tid20min
Ret: Vafler
Køkken: Belgisk
Tags: bedste vafler, dej til vafler, vafler uden mælk
Portioner: 10vafler
Kalorier: 378kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Køkkenudstyr
Belgisk vaffeljern
Ingredienser
5dlHvedemel
1 ½dlSukker
4tskBagepulver
2stkÆgDelt i æggeblomme og æggehvide
1dlVandStuetemperatur
2tskVaniljesukker
4,5dlSmørMeget – men det er det hele værd
1dlSmeltet smørTil stegning
Sådan gør du
Start med at tænde for dit vaffeljern. Det skal være meget varmt, således at du får sprøde vafler.
Rør nu alle ingredienser på nær æggehvider sammen i en stor skål.
Pisk nu æggehviderne til stive toppe, og fold dem i den anden skål.
Nu skal du pensle vaffeljernet med lidt af den ene +1 dl smør. Bag vaflerne en efter en i vaffeljernet, efter fabrikantens instruktioner til vaffeljernet. (eller indtil de er gyldenbrune)
Noter
Lækre toppings du bør prøve: Nutella, vaniljeis, bananer i skiver, jordbær i skiver.