Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
3.25
fra
183
stemmer
Grove Boller uden Gær
Luftige grove boller som er uden gær, og i stedet bruger bagepulver. De er nemme at lave og der er ingen hævetid.
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
20
min
Samlet tid
30
min
Ret:
Boller
Køkken:
Dansk
Tags:
boller uden gær, boller uden hævetid, grovboller, grove boller, hurtige boller
Portioner:
20
boller
Kalorier:
98
kcal
Forfatter:
Gustav Hassert
Ingredienser
2
tsk
Bagepulver
1
tsk
Salt
2
dl
Yoghurt
1
dl
Smeltet smør
Olie kan også bruges, tilsvarende 1 dl.
1
tsk
Sukker
300
g
Hvedemel
60
g
Fuldkornsmel
1
stk
Æggeblomme
Valgfrit.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn og klargør bagepapir.
I en stor skål blandes bagepulver, yoghurt, smeltet smør(eller olie) og sukker.
Pisk nu hvedemel og fuldkornsmel ud i de våde ingredienser langsomt, indtil du får en jævn og fast dej. Ælt dejen indtil helt blandet.
Fordel dejen til 20 boller, og placer dem på bagepladen.
Pensel nu dine boller med æggeblomme. Det kan udelades, men giver et flot resultat.
Bag bollerne i 20 minutter, eller indtil gyldne på toppen.
Noter
Hvis du gerne vil have dem ekstra grove kan du bruge mere fuldkornsmel og mindre hvedemel, det samme gælder omvendt.