En nem opskrift på cremet whiskysovs som har godt med fløde og smør. Det er lige hvad du finder på denne side. Hvis man skal lave en særlig god sovs kommer man bare ikke udenom der skal godt med disse ingredienser.
Før du begynder at lave sovsen vil jeg lige minde dig om du skal have en whisky til rådighed. Det gør egentlig ikke den store forskel hvilken du vælger. Ligesom med rødvinsauce, skal man ikke spilde dyre dråber på en sovs.
Så brug gerne en af de billige, eller mellemdyre whiskyer, sådan at du kan gemme den helt gode til senere på aftenen. Det kan godt være det gør en lille forskel at bruge den dyre, men jeg vil klart anbefale du gemmer denne i stedet.
Cremet whiskysovs med fløde og smør
Det kan godt være det ikke er det sundeste i hele verden, men hvis man gerne vil have en særlig lækker sovs skal man bruge noget fedt. Her er de oplagte valg naturligvis smør og fløde, da det giver utroligt meget smag og en god konsistent.
Hvis du gerne vil have den ekstra tyk skal den naturligvis have noget jævner. Det er ganske nemt, men du skal være meget forsigtig med mængderne. Du kan blot tilføje en smule hvedemel og lade det koge op, så skal den nok hurtigt blive tyk. Dog skal det siges det skal gøres langsomt, da den ellers kan blive alt for tyk.
Du tænker måske hvordan denne lækre whiskysovs skal serveres? Du kan servere den præcis som du ønsker, men jeg anbefaler naturligvis den klassiske røde bøf. Skal man lave en skøn hovedret, går whiskysovs og bøffer bare hånd i hånd.
Mangler du lidt tilbehør kan du endda servere din ret med et lækkert Paleo brød, som endda er lavt i kulhydrater. Hvis tiden er knap, kan jeg anbefale mit hurtige brød uden hævetid. Så har du brøddet klar på under 30 minutter!
Whiskysovs med Smør og Fløde
Køkkenudstyr
Ingredienser
- 100 g Smør
- 60 g Tomatpure
- 2 spsk Whisky
- 2 dl Fløde
- 1 tsk Brun farin Eller almindeligt sukker
- 1-2 stk Rosmarin
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde og tilføj hernæst tomatpure. Det blandes godt sammen.
- Tilføj brun farin og rosmarin til blandingen. Sovsen koges op, sådan at den brune farin får smag.
- Nu tilføjes din foretrukne whisky. De fleste whiskyer vil fungere ganske fint til denne whiskysovs opskrift.
- Nu tilføjes fløden, hverefter det hele koges op.
- Smag din whiskysovs til med salt og peber. Du har også muligheden for at tykne sovsen med en smule hvedemel, men tilføj dette meget langsomt.