Her finder du en opskrift på nogle nemme veganske pandekager, som bruger havremælk og er helt uden animalske proteiner. De er lavet som amerikanske pandekager og er derfor dejligt tykke, siden de hæver ved stegning.
Det er pandekager uden smør og æg, som smager præcis lige så godt som de almindelige, hvis ikke bedre. Prøv dem selv, det er nemt og tager ikke specielt lang tid.
Pandekager uden smør og æg
Klassiske pandekager laves normalvis med æg og steges i smør. Det er dog ganske nemt at lave pandekager helt uden smør eller æg. I veganske pandekager bruger man olie i stedet for smør, såsom solsikkeolie og æg kan nemt udelades.
Selvom æg indeholder proteiner har de også et højt indhold af mættede fedtstoffer. Der kan derfor være rigtig sund fornuft i at undgå æg. Dog er der også mange som mener at æg bidrager til forbedret sundhed. Hvis man følger en LCHF diæt ville man eksempelvis i stedet lave keto pandekager.
Selvom der er delte meninger omkring animalske proteiner, er der heldigvis mange andre gode grunde til at leve vegansk, såsom dyrevelfærd. Af den grund finder du også masser retter her på Altmad som vegansk græskarsuppe eller en vegansk banankage.
Veganske Pandekager m. Havremælk
Ingredienser
- 300 g Hvedemel
- 1 spsk Bagepulver
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 400 ml Havremælk (Eller anden plantebaseret mælk)
- 2 spsk Kokosolie Til stegning
Sådan gør du
- Pisk hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og almindeligt sukker i en skål. Tilføj gerne en lille smule salt. Tilføj hernæst langsomt havremælk og bland det til en jævn masse.
- Opvarm en pande til medium varme og tilføj olie.
- Hver pandekage skal bruge 2 spsk pandekagedej, da den hæver. Steg pandekagerne i cirka 2-3 minutter på hver side, eller indtil gyldne.
- Server dem lune med en håndfuld bær eller sirup.