veganske pandekager

Veganske Pandekager med Havremælk | Opskrift

Her finder du en opskrift på nogle nemme veganske pandekager, som bruger havremælk og er helt uden animalske proteiner. De er lavet som amerikanske pandekager og er derfor dejligt tykke, siden de hæver ved stegning.

Det er pandekager uden smør og æg, som smager præcis lige så godt som de almindelige, hvis ikke bedre. Prøv dem selv, det er nemt og tager ikke specielt lang tid.

Pandekager uden smør og æg

Klassiske pandekager laves normalvis med æg og steges i smør. Det er dog ganske nemt at lave pandekager helt uden smør eller æg. I veganske pandekager bruger man olie i stedet for smør, såsom solsikkeolie og æg kan nemt udelades.

Selvom æg indeholder proteiner har de også et højt indhold af mættede fedtstoffer. Der kan derfor være rigtig sund fornuft i at undgå æg. Dog er der også mange som mener at æg bidrager til forbedret sundhed. Hvis man følger en LCHF diæt ville man eksempelvis i stedet lave keto pandekager.

Selvom der er delte meninger omkring animalske proteiner, er der heldigvis mange andre gode grunde til at leve vegansk, såsom dyrevelfærd. Af den grund finder du også masser retter her på Altmad som vegansk græskarsuppe eller en vegansk banankage.

veganske pandekager
Udskriv
3.1 fra 94 stemmer

Veganske Pandekager m. Havremælk

Veganske pandekager med havremælk og olie. Disse pandekager er plantebaserede og derfor uden æg og mælk.
Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Ret: Pandekager
Køkken: Dansk
Tags: gammeldags pandekager, pandekager med havremælk, pandekager uden æg, veganske pandekager
Portioner: 15 pandekager
Kalorier: 126kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 1 spsk Bagepulver
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 400 ml Havremælk (Eller anden plantebaseret mælk)
  • 2 spsk Kokosolie Til stegning

Sådan gør du

  • Pisk hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og almindeligt sukker i en skål. Tilføj gerne en lille smule salt. Tilføj hernæst langsomt havremælk og bland det til en jævn masse.
  • Opvarm en pande til medium varme og tilføj olie.
  • Hver pandekage skal bruge 2 spsk pandekagedej, da den hæver. Steg pandekagerne i cirka 2-3 minutter på hver side, eller indtil gyldne.
  • Server dem lune med en håndfuld bær eller sirup.

Noter

Hvis du ikke har en stor pande tager det lidt tid at varme alle pandekagerne. Så det kan være en god ide at sætte dem ind i ovnen ved lav varme, mens du laver resten færdigt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen