Luftige veganske boller som bruger plantebaseret mælk og godt med vegansk smør, sådan at de smager mindst lige så godt som de traditionelle. De kan bruges som mad til hverdagen, madpakken eller endda en børnefødselsdag.
Desuden gør de sig rigtig godt til vegansk smør og chokolade, men det er naturligvis også muligt at bruge anden pålæg. De er nemme at lave og hævetiden er kort, så giv dem et forsøg!
Nemt at lave veganske boller
Det er egentlig ganske nemt at lave veganke boller og brød. Problemet med brød er normalt at de fleste klassiske opskrifter bruger mælk. Det gør sig gældende for groft brød såvel som snobrød, da det blot er en traditionel ingrediens.
I nyere tid er det heldigvis blevet super nemt at anskaffe plantebaseret mælk, og det er endda billigt. Hvis du køber dit plantebaserede mælk i online supermarkeder er der bare endnu flere penge at spare.
Hvis du allerede har mælktyper som havremælk, mandelmælk eller lignende derhjemme kan du blot bruge disse i stedet for sædvanlig mælk. Du finder et eksempel på veganske boller herunder, hvor der bruges mandelmælk, hvilket giver et skønt resultat.
Desuden kan du også tilføje fuldkornsmel, hvis du ønsker. Vil du gerne lave grove boller kan du bare udskifte 50 gram hvedemel til fordel for 50 gram fuldkornsmel. Det er endda muligt at lave grove boller uden gær, den opskrift finder du også her på Altmad.
Veganske Boller
Ingredienser
- 2 spsk Sukker
- 1/2 tsk Salt
- 240 g Hvedemel
- 1 dl Mandelmælk
- 1/2 dl Vand
- 2 spsk Vegansk smør
- 25 g Gær
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn.
- I en stor skål blandes hvedemel, sukker og salt.
- Bland gæret ud i vandet, og mandelmælk samt smør, tilføj det hernæst til skålen og bland det hele sammen.
- Bland de tørre og våde ingredienser sammen indtil du får en jævn dejmasse.
- Del dejen i 12 veganske boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dernæst et hviskestykke over og lad dem hæve i 40-60 minutter.
- Bag de veganske boller i 18-20 minutter, eller indtil dejligt gyldne.