vegansk brownie

Vegansk Brownie Opskrift | Uden Æg og Mælk

Min opskrift på vegansk brownie uden æg og mælk, kan spises af veganere såvel som vegetarer. Den er nemlig helt uden animalske produkter, men har alligevel den samme smag og konsistens som almindelige brownies.

De er simple, men har alligevel den perfekte klæg konsistens som brownies skal have. Her er det essentielt du giver den rette tid i ovnen. Ellers kan man hurtigt risikere de bliver tørre.

Hvis blot du følger opskriften bliver det næppe et problem, men alle ovne er forskellige så sørg for de ikke får for meget.

Veganske brownies er meget tunge i sig selv, og behøver derfor ikke diverse tilbehør. Dog kan det ikke skade at servere dem til en vanilje flødeis, eller lignende tilbehør.

En brownie til veganere og vegetarer

I bagekøkkenet kan det nogen gange være lidt svært som veganer eller vegetar. Langt de fleste opskrifter bruger nemlig mælk eller æg. De indeholder naturligvis nogle gavnlige egenskaber, men kan oftest godt erstattes.

I denne opskrift har jeg netop erstattet æg og mælk, for at lave en vegansk brownie, som kan spises af alle. De har desuden den helt perfekte konsistens for brownies. I modsætning til en vegansk chokoladekage er de nemlig meget klæg – på den gode måde.

Som veganer er det altså ikke kun couscous og bulgur man kan spise. Der er derimod utroligt mange muligheder, også i henhold til bagværk. Særligt denne veganske brownie er et godt eksempel på at man ikke behøver at være begrænset som veganer.

På Altmad, finder du for resten en lang række veganske opskrifter, som kan spises af både veganere og vegetarer. Så hvis du står og skal bruge en lækker opskrift uden animalske produkter, så kan du med sikkerhed finde noget her.

vegansk brownie
Udskriv
3.71 fra 174 stemmer

Vegansk Brownie

Vegansk brownie som er helt uden æg eller mælk. Trods dette er de stadig klæg på den helt rigtige måde og bruger rigeligt med vegansk chokolade.
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Brownie
Køkken: Amerikansk
Tags: brownie, brownie uden æg, brownie uden mælk, vegansk brownie
Portioner: 16 brownies
Kalorier: 378kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 140 g Hvedemel
  • 20 g Kakaopulver
  • 180 g Sukker
  • 80 ml Solsikkeolie Eller lignende.
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 200 g Vegansk chokolade Smeltet.
  • 240 ml Mandelmælk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn – og klargør et fad (cirka 20 cm) med bagepapir eller fedtstof.
  • I en står skål blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakaopulver, sukker og vaniljesukker. Bland det sammen.
  • Tilføj hernæst solsikkeolie, smeltet chokolade og mandelmælk. Bland det hele godt sammen indtil du får en jævn dej.
  • Hæld dejen i fadet og bag i 25-30 minutter. Tjek gerne løbende, ved brug af en kniv eller et træspyd.
  • Lad dine brownies afkøle, eller spis med det samme.

Noter

Jeg foretrækker personligt at lade mine brownies køle helt af, inden de spises. På den måde bliver de nemlig mere faste, da chokoladen får lov til at størkne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen