Banankage er en utroligt lækkert kage, men samtidig også et sundt alternativ til mange andre kager.
Der er måske noget sukker og chokolade i banankager, men det er stadig en sund kage taget de andre i betragtning. Du får en masse vitaminer og mineraler fra bananerne. Dertil betyder brugen af bananer også der er mindre sukker, samt giver en lækker konsistens.
Er Vegansk Banankage Sundt?
Banankage er desværre ikke dem sundeste af spise, men det er faktisk ikke så galt taget andre kager i betragtning. I en banankage er der nemlig behov for langt mindre tilføjet sukker, da bananer tilføjer en masse sødme.
Dertil giver bananerne også en fantastisk klæg konsistens, som man ellers kun finder i kager såsom brownies. -Og hvis man skal sammenligne vegansk banankage med brownies, vinder banankagen hver dag.
Når man spiser den veganske udgave undgår man også en række hormoner, og fedtede fedtstoffer som man finder i almindelig mælk. Så selvom vegansk bananbrød ikke er synderlig godt for dig, er det stadig et sundt alternativ til andre kager. Det samme er tilfældet for andre opskrifter såsom vegansk carbonara.
Er Chokolade Vegansk?
Du tænker måske det lyder besynderligt med en vegansk chokolade kage. Ellers har du måske hørt nogen sige, at chokolade da ikke er vegansk. Det er sandt at langt størstedelen af det chokolade man køber ikke er vegansk, men det er muligt.
Chokolade er baseret på kakao, hvilket er en plante og derfor vegansk. Dog er de fleste chokoladeprodukter fyldt med mælk og animalske fedtstoffer. Det er naturligvis ærgerligt, da det gør det lidt sværere at finde chokolade som veganer.
Heldigvis har vi set en stor vækst af veganer antallet i Danmark de seneste år, hvilket også betyder veganske produkter er blevet mere normale. Om det er mælkeprodukter, eller kød, så kan du få det i vegansk.
Det samme er i den grad tilfældet med chokolade! Så chokolade kan sagtens være vegansk og vegetarisk, såfremt du køber de rette mærker. Derfor er det også nemt og billigt at lave muffins med chokolade stykker, eller tilføje chokolade til dine vanilje muffins.
Køb Vegansk Chokolade
Det er ikke altid lige let at købe vegansk chokolade til din banankage. Nogen gange kan det findes i diverse online supermarkeder, men det er ikke altid tilfældet. Derfor er der mange veganere, som køber deres chokolade på nettet.
Her kan du stille og roligt kigge på et væld af produkter, og samtidig læse ingredienserne igennem, hvis du ikke er sikker. Dog er det også særdeles let og sjovt at lave sin egen banankage.
Du kan finde adskillige opskrifter på vegansk chokolade online. Det kræver dog en smule mere tid, end bare at købe det.
Forskel På Banankage Og Bananbrød
Jeg har ofte hørt folk spørge, og sågar også selv tænkt over, hvad er forskellen egentlig imellem banankage og bananbrød. Sandheden er at de fleste bare bruger disse definitioner som den samme ting. Her er jeg dog ikke helt enig.
I min optik er der en stor forskel på banankage og bananbrød. Banankagen har flere ingredienser, som ikke er på den sunde side, mens bananbrødet minder mere om et sødt brød. I denne banankage er der eksempelvis sukker, men man behøver egentlig ikke helt så store mængder.
Så hvis du ønsker at lave dette om til et vegansk bananbrød, kan du overveje at udelade en smule sukker.
Vegansk Banankage Med Chokolade
Ingredienser
- 250 gram Hvedemel
- 100 gram Sukker
- 100 gram Rørsukker
- 3 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Salt
- 4 stk Bananer Gerne godt modne
- 3 spsk Kokosolie
- 120 ml Sojamælk Eller havremælk
- 175 gram Vegansk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen i almindelig ovn til 180 grader.
- Tilføj mel, sukker, rørsukker, bagemel og til til en skål, og rør det hele sammen.
- Tilføj bananerne, sojamælk og kokosolie til en blender. Blend indtil du du får en jævn masse, men ikke blend for meget. Det har bananerne ikke godt af.
- Tilføj bananmassen til skålen og rør det hele sammen, indtil du får en god tyk dej.
- Tilføj dernæst din veganske chokolade til blandingen. Gem endelig nogle til at putte ovenpå banankagen, så den får et flot udsende.
- Gør brødpanden klar ved at tilføje bagepapir eller fedtstof. Bagepapir er klart det letteste, da det gør det lettere at få banankagen op igen.
- Tilføj dejen til brødpanden
- Tilføj resterende veganske chokolade ovenpå dejen.
- Bag din banankage i 60 minutter, eller indtil du kan stikke med en kniv og den kommer ren ud.
- Tag kagen ud af ovnen, og af brødpanden, og lad den hvile på en rist. Jo længere på bedre efter min smag, men en times tid er også rigeligt.
Den er jo sindsyg lækker. Wow det er en god opskrift!
Kan man bruge plantesmør i stedet for kokosolie? 🙂
Har ikke prøvet, men tror det vil fungere rigtig fint. Måske endda bedre!