Vanilje er en fantastisk ingrediens til bagning, ligemeget hvilken dessert man laver. Om du skal lave jødekager eller banankage, kan det aldrig skade med noget vaniljesukker. -Og hvis man rigtig skal have vanilje smage frem i sit bagværk, er der naturligvis intet bedre end ægte vaniljestang.
Dog er vaniljestænger lidt pebrerede og derfor bruger denne opskrift på vanilje muffins altså vaniljesukker. Men tro mig, de smager stadig rigeligt at vanilje.
Vanilje Muffins Med Frosting
I denne opskrift medfølger der ikke en frosting. Men det skyldes til dels at der er så mange muligheder, når man laver vanilje muffins. Du kan bogstavelig talt lave alle salgs frosting, og det kommer til at smage fantastisk.
Mange folk foretrækker at tilføje chokolade frosting til deres vanilje muffins, men en af de mest naturlige valg er naturligvis en vanilje frosting. Dog kan man også lave frosting af alverdens ting, såsom Oreos eller Snickers! Mulighederne er ubegrænsede.
Sådan Laver Du Vanilje Frosting
Herunder ser du ingredienserne til en rigtig lækker vanilje muffin frosting.
- 230g Blødt smør
- 480-600g Almindeligt sukker
- 60 ml fløde 38%
- 2 tsk vaniljesukker
- Knivspids salt
Opskriften herover er et godt bud på en frosting, men som sagt, skal du ikke holde dig tilbage. Dette er virkelig en af den slags muffins, hvor man kan prøve nogle specielle slags frosting. Du kan eksempelvis prøve en Daim frosting, eller bare lave din egen Daim kage.
Dertil skal det også nævnes at opskriften overfor giver en ordentlig mængde frosting. Så hvis du ikke skal lave til flere personer, eller er utroligt lækkersulten, skal du nok vente med at lave frostingen til en anden dag.
Vanilje Muffins Med Chokolade Stykker
Hvis du gerne vil have chokoladestykker i dine vaniljemuffins skal du skam heller ikke holde dig tilbage. Dog skal du overveje hvor meget du tilføjer, da en for stor mængde kan gøre dem meget klæg.
Eller du kan tage et kig på disse muffins med chokoladestykker.
Tro mig, jeg elsker klæg kager lige så meget som dig, men det kan også blive for meget. Undgå at tilføj mere en 200 gram chokolade maximum. Hvis du har planer om at tilføje chokolade stykker kan jeg anbefale hvid chokolade. Det giver en helt unik smag i kombination med vanilje.
Nem Muffin Opskrift
Som du kan se i opskriften nedenfor er dette nogen af de mest nemme muffins man kan lave. Det eneste man skal sørge for er at piske smør og sukker ordentlig sammen før man tilføjer æg. Men ellers er det så nemt at de fleste børn kan lave den.
Såfremt du har nogle muffin forme er der heller ingen problemer med at få dem ud igen, eller brug for ekstra fedtstof. Det bliver simpelthen ikke nemmere.
Perfekte Muffins Til Børn
Som vi alle ved kan børn være kræsne. Det er ganske naturligt og de fleste børn får igennem sådan en periode, udover de få super børn, som spiser alt. Men denne opskrift er perfekt hvis du har et kræsent barn.
Smagen er ganske simpel, med plads til at tilføje ingredienser dine børn kan lide. Så hvis dit barn gerne vil have noget banan, eller chokolade, men ikke kan lide bær. Ja, så kan du tilføje en smule af dette, i enten muffins eller frosting.
Dertil er denne opskrift også super nem at lave. Den er så nem så du sagtens kan sætte lidt ældre børn til at lave den selv, og så kan du ordne det med ovnen.
Vanilje Muffins
Ingredienser
- 165 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Salt
- 120 g Blødt smør
- 200 g Almindeligt sukker
- 2 Æg
- 1-2 tsk Vaniljesukker
- 100 g Creme fraiche Kan udelades, men giver en lækker blød konsistens til dine muffins.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker i en skål, indtil luftigt-
- Tilsæt æg, og pisk det hele sammen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og pisk indtil jævnt.
- Fordel dejen i 14 papirsforme, og indsæt dem i den forvarmede ovn.
- Bag muffins i 20 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i, og den kommer ren ud.
- Tag dine muffins ud af ovnen og afkøl. Hvis du skal tilføje frosting er det vigtigt du lader dem køle fuldstændigt.
De fungerer rigtig godt med noget hjemmelavet jordbær frosting på toppen. Lækkert!
De smager meget godt men for meget sukker i frosting ellers er de gode