En klassisk vanilje flødeis har længe været en favorit i de danske hjem. Smagen er ganske vidst simpel, men den smager samtidig fantastisk. Om det så er en varm sommerdag, en stille vinterdag, eller noget helt tredje. Vanilje flødeis er altid en sikker vinder.
Denne vanilje flødeis opskrift er baseret på simple ingredienser, og meget nem at lave. Der skal ikke bruges andet end et piskeris, en skål, og fryser. Af denne grund er det derfor også en oplagt opskrift at lave med børnene.
Opskriften bruger en ægte vaniljestang, hvilket betyder der er masser vaniljesmag. Dog er det også muligt at tilføje andre ingredienser hvis du ønsker. Det kan være alt fra chokoladestykker til karamelsovs.
Ideer Til Flødeis Tilbehør
Når man laver fødeis er noget af det mest fantastiske man kan tilføje alverdens ingredienser. Det kan være du gerne vil have en Daim is, eller måske en is med chokolade – og det kan du sagtens tilføje til denne vanilje is.
Denne dessert opskrift giver en relativt stor portion, hvilket betyder du kan lave flere forskellige slags. Du kan jo lave en bøtte med chokoladestykker, en med appelsin, og en helt klassisk flødeis.
Dog kan klassisk vanilje flødeis også bare noget. Ligesom med vanilje muffins, så giver vanilje rigeligt med smag. Så du behøver faktisk ikke tilføje noget, da der er rigeligt smag. Men det kan jo aldrig skade med lidt karamelsovs, eller chokoladesovs.
Ellers kan du jo også altid spise isen til en anden dessert. Du kan tage et kig på vores cheesecake med digestive bund, eller Daim cheesecake, hvis du mangler inspiration.
Hjemmelavet Vanilje Flødeis
Ingredienser
- 500 ml Piskefløde
- 125 g Sukker
- 6 stk Æggeblommer
- 1 stk Vaniljestang
Sådan gør du
- Fløden piskes stiv i en skål.
- Skrab vanilje ud af vaniljestangen, og ned i en skål.
- Mas vanilje sammen med noget sukker, så det ikke klumper sammen.
- Tilføj æggeblommer og resten af sukkeret – Pisk det hele sammen til luftigt.
- Nu tilføjes ægge/vanilje blandingen til piskefløden og røres sammen.
- Sæt nu hele flødeisen på køl i 3-4 timer. Rør gerne isen med en ske cirka hver 1 time, så den bliver cremet.
Mmm den skal prøves snart!