Her finder du opskriften tykke pandekager som er både luftige og bløde i konsistensen. De er lavet efter de amerikanske pandekager som du måske allerede kender til. Selvom de er meget ens i henhold til ingredienserne er der alligevel nogle forskelle.
De amerikanske pandekager er naturligvis tykkere, hvilket skyldes de bruger bagepulver. Således bager de altså på panden, hvilket giver dem denne luftige konsistens. Desuden bruger denne opskrift på tykke pandekager også smør i dejen, hvilket smager skønt.
Tykke pandekager med tilbehør
Det vi i Danmark kalder for tykke pandekager kaldes også amerikanske pandekager. De er kendetegnet ved at være meget tykkere end de gammeldags pandekager uden smør vi kender. De amerikanske er nemlig mere ligesom en kage af flere grunde.
For det første bruger de bagepulver, hvilket betyder at de hæver på panden. I modsætning til dessert pandekager som steges bliver de altså nærmere bagt. I sidste ende er resultatet meget ens, med den største forskel at de er tykkere og mere luftige.
Desuden er det også meget normalt at bruge smeltet smør i tykke pandekager. Danske pandekager steges i smør, mens de amerikanske også indeholder dette i dejen. Således er der altså nogle mindre forskelle mellem de to.
Fælles for dem begge er at man kan servere dem med masser tilbehør. Hvad end man foretrækker en flødeis eller en håndfuld bær, så kan de begge bruges.
Tykke Pandekager
Ingredienser
- 120 g Hvedemel
- 250 ml Mælk
- 2 spsk Sukker
- 2 tsk Bagepulver
- 2 spsk Smør Smeltet.
- 1 stk Æg
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Pandekagerne tager lidt tid at lave, så opvarm ovnen til 80 grader, sådan at de holdes varme under stegning.
- I en skål blandes de tørre ingredienser, hvedemel, bagepulver, sukker og salt.
- I en anden skål piskes mælk, smeltet smør og æg sammen.
- Tilføj de tørre ingredienser til de våde og pisk det nænsomt sammen.
- Opvarm din pande til medium varme og giv den godt med smør.
- Hver pandekage skal bruge omkring 2-3 spsk pandekagedej. Herefter steges de på hver side i omkring 1-2 minutter, eller indtil gyldne.
- Alt efter hvor mange du laver kan det være nødvendigt med en ovn til at holde dem varme. Efter de er færdige lægges de i ovnen, sådan at de er helt varme når den sidste er færdig.
De er okay