Sveskegrød er en skøn dessert, hvis den spises med fløde. Det giver nemlig en god kontrast mellem det fede og det søde. Her finder du den perfekte opskrift på netop sveskegrød med fløde, som hverken er for sød eller kedelig.
Desuden kan man også bruge andre cremer til sveskegrød. Så hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, kan du eksempelvis vælge en mere fedtfattig creme. Du skal altså ikke være bange for at ændre lidt på opskriften, eller endda tilføje ekstra ingredienser som æbler.
Gammeldags sveskegrød med tilbehør
Sveskegrød er en frugtgrød og man kan altså også bruge andre typer frugt. Der er mange som bruger æbler i deres sveskegrød, for at give den mere smag. Dog afhænger det meget af ens egne præferencer, da det ændrer smagen en del.
Vil man derimod blot have en simpel gammeldags sveskegrød, så er dette den perfekte opskrift. Desuden vil du også elske min mannagrød, hvis du er vild med denne type sveskegrød. Det samme gør sig gældende for min fløjlsgrød.
Det skal desuden siges, du skal være opmærksom på mængden af sukker. Alt efter hvor sød man gerne vil have den, så skal mængden af sukker justeres. Jeg er personligt glad for en mindre sød sveskegrød og brugte derfor mindre sukker.
Det kan derfor være du skal bruge en smule mere. Hvis du skal spise den til dessert, gør det jo ikke noget den er lidt sød. Hvis det er tilfældet kan jeg også anbefale den spises til mine dessert pandekager eller måske mine Rasmus Klump pandekager.
Sveskegrød – Med Fløde
Ingredienser
- 300 g Svesker Fjern sten, eller køb uden.
- 7 dl Vand
- 1/2 stk Citron Brug kun skallen.
- 60 g Sukker
- 2 spsk Kartoffelmel
- 1 tsk Vanillesukker
- 2 dl Fløde Måske mere, alt efter antal.
Sådan gør du
- Sveskerne skal blødgøres inden brug. Blødgør dem natten over i koldt vand – gerne op til 1 dag.
- Herefter lægges sveskerne, samt væsken, i en gryde. Riv citronskal heri og lad blandingen koge i 15 minutter.
- Jævngør massen ved brug af kartoffelmel, indtil du opnår den retten konsistens.
- Til sidst tilføjes sukker, hvorefter din sveskegrød afkøles inden servering.
- Server retten med fløde.