Overvejer du om det kan betale sig at købe en vakuumpakker? Eller er du måske løbet tør for vakuumposer derhjemme? Så følg denne guide.
Man kan sagtens sous vide kød uden at bruge en maskine til vakuum. Ved at sænke en frysepose med kød ned i vandet, dannes automatisk en meget lignende effekt. Desuden giver det også bedre mulighed for at marinere dit kød.
Det skal dog siges at man med en god vakuumpakker, er garanteret et godt resultat. Det er ikke altid tilfældet uden.
Tag et kig på min anbefaling af vakuumpakker eller benyt dig af den nemme guide herunder.
Sous vide uden vakuumpakker
Mange tror det er nødvendigt at have en vakuumpakker, når man gerne vil lave sous vide. Det kræver at man har både sous vide, vakuumpakker og poser dertil. Det kan være lidt af en investering for mange.
Desuden er det også utroligt irriterende, hvis man pludselig løber tør for vakuumposer. Men heldigvis kan du sagtens bruge fryseposer.
Hvis du overvejer om en vakuumpakker er pengene værd, eller du er løbet tør for poser, så skal du følge nedenstående guide. Så vil du hurtigt få dit kød i gang.
Simpel fremgangsmåde
Der er heldigvis en ganske simpel måde at lave kød til perfektion med en sous vide, men uden en vakuumpakker.
- Køb nogle fryseposer af en god kvalitet. De fleste poser du finder i supermarkedet vil holde helt fint til formålet.
- Herefter vælger du dit kød og placerer det i posen. Ønsker du at bruge marinade, så skal denne hældes ned til kødet.
- Mens posen er åben, sænkes den ned i en gryde eller balje med vand. Sørg endelig for at der ikke kommer vand ind i posen!
- Pres nu det sidste luft ud af posen med dine hænder, hvorefter der bindes en stram knude på posen.
- Sænk posen ned i din gryde med knuden øverst, så du minimerer risikoen for at der kommer vand ind i posen.
Jeg bruger personligt selv en selv en Instant Pot CRIPS-(11in1)-8,0L til at lave sous vide. Den har nemlig et stort kar på hele 8 liter og indeholder desuden et væld af funktioner.
Med denne instant pot får du muligheden for at lave pressure cook, air fry og endda tørre frygter og lignende. Særligt pressure cook er god til når man laver en vegansk græskarsuppe eller en god butter chicken.
Bedste vakuumpakker til under 1000 kr
Skal man bruge vakuum til sous vide?
Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Her ser du fordele og ulemper ved ikke at bruge en rigtig vakuumpakker.
Fordele:
- Gør det nemt at marinere kød
- Det er billigt
- Man har altid en frysepose i køkkenet
Ulemper:
- Man kan ikke fjerne alt luft fra posen uden vakuumpakker
- Sous vide virker ikke ordentligt, hvis man ikke fjerner nok luft
- Ved brug af forkerte poser kan kødet ødelægges
- Der er en risiko for at fryseposen går i stykker, hvis man er for voldsom