smørcreme til chokoladekage

Smørcreme Til Chokoladekage | Chokolade Frosting

Hvis du skal bruge en smørcreme til chokolade kage er du kommet til det rette sted. En chokoladekage bliver næsten altid bedre med en god chokolade smørcreme. Det giver nemlig en meget fremtrædende smag og chokolade, gør den mere cremet.

Når du skal tilføje smørcreme til din kage er mulighederne ubegrænsede. Du kan bruge alle salgs smørcreme til alle slags kager, man skal bare sørge for man stadig kan smage den faktiske kage. Det ville jo være ærgerligt hvis man kun kan smage smørcremen.

Når det er sagt, er smørcreme en fantastisk opfindelse. Du kan bruge den på muffins, cupcakes, og diverse kager. Særligt hvis din kage er blevet lidt tør, skal smørcremen nok hjælpe til at gøre den god igen.

Hvilken Frosting Til Chokoladekage

Når det kommer til chokoladekage eller muffins med chokolade, er det et populært valg med en chokolade smørcreme. Det skyldes naturligvis man gerne vil have smagen af chokolade skal være meget fremtrædende.

Dog er der også mange som bruger chokolade smørcreme til deres vanilje muffins, eller måske endda banankage. Ja, man kan faktisk bruge den til næsten alt. Der er bogstavelig talt næsten ingen desserter, som bliver dårligere af smørcreme.

Samtidig er der også nogle kager, hvor en chokolade smørcreme kan være for voldsom, og derved tage smagen fra kagen. Et eksempel herpå er kanelkage, hvor smagen af kanel og relativt mild, og derfor ville en kanelsmørcreme være bedre.

Det samme er tilfældet for en kage med mild vaniljesmag. Her kan en vanilje smørcreme være bedre, men det kommer meget an på ens præferencer.

Hos Altmad elsker vi kager, og smørcreme er altid med til at gøre dem lidt bedre. Eksempelvis er en cupcake næsten lidt kedelig, uden den rette frosting.

Smørcreme Eller Frosting?

Hvad er forskellen på smørcreme og frosting egentlig? Sandheden er at der ikke er nogen forskel på disse 2. Nogen kalder det smørcreme, mens andre kalder det frosting. Dertil kan det også betegnes som icing.

Så når man snakker om disse 3 typer topping til sin kage, er der ingen forskel, så du skal ikke lade dig forvirre. Der er ingen af dem som gør sig bedre til en bestemt type kage, eller en bestemt måde at forberede dem.

Frosting og icing er blot engelske udtryk, af hvad vi, i Danmark, kender som smørcreme. Dog kan der være stor forskel på smagen og fremgangsmåden, men hvorvidt man kalder det smørcreme eller frosting er irrelevant.

smørcreme til chokoladekage
Udskriv
3.64 fra 58 stemmer

Smørcreme Frosting til Chokoladekage

Smørcreme som kan bruges til chokoladekage, cupcakes og andre kager med chokolade. En lækker smørcreme frosting med chokolade smag.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: glasur
Køkken: Dansk
Tags: chokolade frosting, chokolade smørcreme, smørcreme
Portioner: 12 portioner
Kalorier: 342kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 225 g Smør
  • 50 g Kakaopulver
  • 600 g Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 3 spsk Mælk

Sådan gør du

  • Bland smør og kakaopulver sammen i en stor skål.
  • Drys langsomt vaniljesukker og flormelis i blandingen, og bland løbende.
  • Brug mælken til at giv den ønskede konsistens. Den skal være lækker og luftig.

Noter

Du kan bruge denne smørcreme frosting til de fleste kager, muffins og cupcakes. De fleste bruger den til chokoladekage og muffins, men den fungerer også godt, hvis du gerne vil give din vaniljekage lidt ekstra.

4 kommentarer til “Smørcreme Til Chokoladekage | Chokolade Frosting”

  1. Hej er lidt i tvivl tror i denne smørcreme ville være passende til en lagkage med hindbær mousse?🤩

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen