Her finder du en lækker quinoa kålsalat, bestående af grønkål, som serveres med en frisk citron vinaigrette dressing. Dertil er opskriften også sprængfyldt med andre ingredienser som valnødder, rosiner, kylling og parmesanost.
Det gode ved denne opskrift er du får en masse grøntsager, som smager fantastisk i kombination med dressingen, men også kylling. Der er nemlig rigtig meget kylling i denne salat, hvilket betyder du får rigeligt med protein.
Lækker grønkålsalat Med Kylling
Grønkål er en utrolig sund råvare at bruge i madlavningen. Dertil smager den også bare helt fantastisk, hvis du bruger den rette dressing. Her er vingerette dressinger det oplagte valg, da det modvirker den bitre smag fra kålen.
De bedste dressinger til dette formål er en simpel olie-eddike dressing, eller en balsamico dressing med honning. Dog er det også super lækkert, hvis man bruger en dressing med masser af citron. Derfor bruger denne opskrift altså en citron viaengrette. Den er anderledes fra en hummer dressing, men alligevel derhen af.
Dertil bruger denne kålsalat opskrift også parmesanost, hvilket giver hele salaten noget mere fedme, samt en god kraftuld ostesmag. Hvis du er særlig glad for parmesan kan du også sagtens tilføje mere.
Quinoa Kogetid Til Salat
Hvis du vælger at bruge tørre quinoa til din salat er det nødvendigt at blødgøre dem. Her skal du vide præcis hvor meget vand der skal bruges, samt kogetiden. Heldigvis er det utrolig nemt at tilberede quinoa, så det kan bruges i salat. Det er meget ens som at koge bulgur, og lignende.
Quinoa småkoges i 13-15 minutter, og bruger forholdet 1:2 i henhold til vandet. Det vil altså sige du skal bruge 2 deciliter vand til 1 deciliter quinoa. Faktisk er dette meget lignende mange slags bønner og lignende, trods quinoa er et frø.
Husk At Skylle Quinoa
Ligesom når du laver linser er det vigtigt at skylle quinoa. Det skyldes altså at der kan være små sæbelignende stoffer på frøet, som resultat af produktionen. Det er ganske ufarligt, men skal skylles væk, da det giver en grim smag.
Hvis du ikke skylder dine quinoa frø bliver vandet meget grumset og får samtidig en ubehagelig bitter smag. Heldigvis kræver det ikke det store arbejde at ordne dine quinoa. Du putter dem bare i en skål og skyller med vand. Gør dette 3-4 gange indtil vandet klart.
Kålsalat Med Quinoa og Kylling
Ingredienser
Kålsalat
- 85 g Tør quinoa
- 250 ml Vand
- 2 stk Kyllingfilet Uden skind eller knogler.
- 1 spsk Olivenolie
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 300 g Kål Du kan godt bruge mere, alt efter behov.
- 40 g Valnødder
- 40 g Rosiner
- 25 g Parmesanost
Citron Dressing
- 50 ml Olivenolie
- 60 ml Citronsaft
- 2 fed Presset hvidløg
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 tsk Peber
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Honning
Sådan gør du
Kålsalat
- Varm en pande, eller gryde, til medium varme og tilsæt vand samt quinoa. Lad blandingen simre i 15 minutter indtil quinoaen er blød. -Hvis der er noget vand tilbage hældes dette fra, og quinoa tørres.
- Mens din quinoa bliver blødgjort kan du begynde på kyllingen. Tilføj en spsk olivenolie til en pande med medium / høj varme. Tilføj salt og peber, og lad derefter kyllingen stege i omkring 8 minutter, eller indtil færdigstegt. -Lad den køle herefter.
- Skær kyllingen i skiver og tilsæt den til en skål. Her tilføjes også quinoa, valnødder og rosiner.
Citron Dressing
- Bland alle ingredienserne sammen, til fuldstændig blandet. Her skal du også smage til med slat og peber.
- Hæld vingerette dressingen udover din salat og drys parmesanost på.
Sund og lækker, præcis som jeg kan lide det!!