pandekager med kærnemælk

Pandekager med Kærnemælk Opskrift | 10 Minutter

Du leder måske efter de helt perfekte pandekager med kærnemælk, og hvis det er tilfældet har jeg den perfekte opskrift til dig. Her finder du nemlig min opskrift på pandekager som bruger godt med kærnemælk og giver masser plads til tilbehør.

Pandekager er måske den dessert hvor tilbehør er absolut vigtigst. Hvad end det er en simpel sukker-topping eller noget frisk frugt, så skal der tilbehør til. Hvis man bruger kærnemælk bliver ens pandekager lidt mindre søde, hvilket giver rigeligt plads til tilbehør.

Hvorfor bruge kærnemælk i pandekager?

Når det kommer til desserter er der næsten altid en god grund til at bruge kærnemælk. Det giver bare lidt ekstra og gør noget virkelig godt for konsistensen. Det er ligeledes tilfældet med pandekager af kærnemælk, men de er lidt anderledes.

Når man bruger kærnemælk til pandekagerne vil man opleve de er lidt mindre søde. Heldigvis er det som bekendt super nemt at tilføje sukker til pandekagerne. Man kan vælge at bruge tilbehør som sukker, flormelis eller bær. Disse giver nemlig en lækker smag.

Ligesom med min chokoladekage med kærnemælk vil du dog få en lækker konsistens. Det er næsten det vigtigste, da pandekager gerne skal være lidt neutrale i smagen. På den måde komplimenterer de nemlig ens tilbehør rigtig fint.

Hvis du ikke har prøvet at bruge kærnemælk i dit bagværk før, er det klart et forsøg værd. Hvad end man laver chokolade muffins eller en kanelkage, så kan det klart anbefales.

pandekager med kærnemælk
Udskriv
3.4 fra 10 stemmer

Pandekager med Kærnemælk

De perfekte pandekager med kærnemælk, som får den helt rette konsistens. De er tilmed nemme at lave og kan spises med et hav af tilbehør.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Pandekager
Køkken: Dansk
Tags: gammeldags pandekager, pandekager, pandekager med kærnemælk, pandekager uden smør
Portioner: 12 pandekager
Kalorier: 110kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 260 g Hvedemel
  • 2 spsk Sukker
  • 480 ml Kærnemælk
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser i en stor skål.
  • Tilføj nu kærnemælk, æg og vaniljesukker. Pisk det hele sammen, men ikke pisk for voldsomt.
  • Lad gerne pandekagedejen trække i 5-10 minutter, da det giver en bedre konsistens.
  • Opvarm en stor pande til medium varme og tilføj godt med smør, eller anden fedtstof.
  • Hver pandekage skal udgøre omkring 1 dl. Steg skiftevis disse indtil de får en flot gylden farve på begge sider.
  • Server pandekagerne med flormelis, sukker, smør eller en håndfuld bær.

Noter

Pandekager er altid bedst lige efter stegning, men kan naturligvis også gemmes til næste dag. Herefter vil de dog blive lidt kedelige at spise.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen