Dette er den bedste opskrift på marinade til oksekød som findes. Den er simpel at lave og bruger helt klassiske ingredienser, som giver en velkendt smag af lækkert oksekød.
Du kan selv tilpasse marinaden efter smag, men sørg for at det ikke bliver for saltet. Der er i forvejen rigeligt med soya i denne opskrift, så du behøver ikke at tilføje salt.
Husk desuden at marinaden virker bedst, hvis du lader den trække. Omend marinaden bruges til oksefilet, cuvette eller roastbeef, så skal den trække mindst 2 timer.
Marinade til oksefilet, cuvette og roastbeef
Når man laver en marinade til oksekød, er det vigtigt at kødet får en saltet og røget smag – i min mening.
Samtidig skal man ikke overtage smagen fra kødet fuldstændig. Det har nemlig en skøn smag i sig selv, når det er tilberedt rigtigt.
Skal du derimod lave en marinade til kylling, kan jeg anbefale en Gyros marinade, som har en kraftig og autentisk smag.
Du kan eventuelt bruge denne Dressing Shaker fra Coolshop til at ryste din marinade sammen.
Marinade med soya er godt til oksekød
En af de bedste ingredienser til marinade er soya. Man får en lækker fyldig og saltet smag. Dette er yderligere forstærket, når man bruger Worcestershire sauce eller HP-sovs.
Det giver nemlig en røget smag til kødet, omend det er i ovnen eller på grill. Du kan bruge denne opskrift til det meste oksekød.
Hvis du skal lave en roastbeef på grill, så er dette et godt valg, det samme er tilfældet for de fleste typer oksekød.
Marinade til Oksekød
Ingredienser
- 70 ml Soya
- 120 ml Olivenolie
- 50 ml Citronsaft
- 50 ml Worcestershire sauce Eller HP-sovs
- 1,5 spsk Hvidløgspulver
- 1,5 spsk Persille Tørret
- 3 spsk Basilikum Tørret
- 1 fed Hvidløg Presset
- 1 tsk Peber
- 1 knivspids Cayennepeber
Sådan gør du
- I en skål piskes alle ingredienser grundigt sammen.
- Hæld din marinade over oksekød og lad den trække i 4-8 timer i køleskabet.
- Tænd op for grillen og klargør din oksekød.