For nyligt er en af mine gode venner gået på keto. Han er rigtig glad for bl.a. frikadeller, og jeg valgte derfor at give et skud på en opskrift på keto frikadeller. Det blev til denne opskrift, og resultatet var usandsynligt lækkert.
Disse frikadeller har meget få kulhydrater men er til gengæld meget høje på fedt, altså LCHF (low carb, high fat). På trods af dette, er de meget smagfulde, og man savner ikke de ingredienser der plejer at være til stede.
Ønsker du ikke at lave dem med løg, kan det sagtens undlades. Du kan også bruge mere olivenolie i stegningen, ønsker du mere fedt. Jeg anbefaler at du steger frikadellerne i flere hold, fordi de på den måde absorberer mere fedt, og samtidig får mere lækker stegeskorpe.
Server dine frikadeller sammen med nogle friskbagte keto boller, som er uden kulhydrater.
Lækre LCHF frikadeller
Det har i det seneste mange år været ”in” at være på keto, og det kan man sagtens forstå. Ved at undgå stivelsesrig mad og sukker, stabilliseres ens blodsukker, og ens fedtforbrændning øges. Det er netop fordi produktionen af insulin falder. Derfor er der også mange diabetikere der med fordel kan benytte sig af delvis keto livsstil.
Derfor er disse low carb high fat LCHF-frikadeller helt geniale. De smager uovertruffen og er sunde, så længe din kost er LCHF. Denne opskrift kan altså bruges i led med en sund livsstil gennem keto.
Keto, eller ketogen diæt, hvor målet er at komme i ketose, kan altså være rigtig godt for forbrændingen af fedt.
Frikadeller uden mel
Disse frikadeller er uden mel, og afviger lidt fra traditionelle danske frikadeller således. De smager dog himmelsk og er lave på kulhydrater.
I stedet for mel er der brugt mandelmel, som er knuste mandler. Mandler er meget fedtholdige men indeholder få kulhydrater. Det samme gør jeg faktisk i min keto brød opskrift.
Ligedeles er denne opskrift med løg, men det kan sagtens undlades, ønsker du færre kulhydrater i opskriften. Du kan også prøve at blande lidt knust blomkål i opskriften. Skal du have lidt sovs til? I så fald vil du måske nyde godt af min opskrift på varm remouladesovs – den er ikke for alle, men måske dig!
Keto Frikadeller – LCHF
Ingredienser
- 1 stk Læg kan undlades
- 600 g Hakket Kylling
- 1 dl Mandelmel
- 1 tsk Salt
- ½ tsk Peber friskkværnet
- ½ tsk Allehånde
- ½ tsk Muskatnød gerne friskrevet
- 1 stk Æg pisket sammen
- 1 dl Piskefløde
- 4 spsk Smeltet smør
- 3 spsk Olivenolie
Sådan gør du
- Start med at pille løget og hak det fint.
- Læg alle ingredienserne i en stor skål, på nær olivenolien. Rør godt rundt til det bliver en samlet masse. Lad nu dejen hvilke i cirka 25 minutter
- Form farsen til cirka 15 store frikadeller, og læg dem på et fad el. en tallerken så du er klar til at stege.
- Jeg plejer at stege mine frikadeller i hold af 3. På den måde bliver de godt brunet af på panden. De skal steges cirka cirka 6-7 minutter på hver side ved medium varme (6/9 el. 2/3 på et komfur). Steg dem i olivenolien, 1 spsk pr. hold.
- Server straks.