Her finder du en skøn opskrift på kanelmuffins, som bruger simple ingredienser. Faktisk er den også super nem at lave, og du kan færdiggøre dem på mindre end 30 minutter. Selvom de kan laves nemt og hurtigt indeholder de stadig utrolig meget smag af kanel, med et tvist af muskatnød.
Hvis du gerne vil gøre dine kanelmuffins lidt lækrere kan jeg varmt anbefale en smørcreme. Det er måske ikke den mest normale muffin opskrift til frosting og smørcreme, men det smager alligevel lækkert.
Kanelmuffins Med Frosting
Muffins er en af de bedste desserter til frosting. Af samme grund blev navnet cupcake opfundet, som altså bare er en muffin med frosting, også kaldet smørcreme. Til kanelmuffins kan man bruge mange forskellige smørcremer.
Hvis du gerne vil gøre dem mere friske er citron smørcreme et godt valg, vil du derimod gerne have en lækker fed smørcreme med chokolade skal du vælge denne. Jeg har faktisk lavet en opskrift på smørcreme til chokoladekage, som fungerer godt til denne type muffins også.
Samtidig kan du også godt lave en frisk smørcreme med frugt. Det vil gøre den mere frisk og syrlig i smagen, hvilket man godt lidt kan savne med kanelmuffins. Det er altså ikke kun muffins med bær og frugt, som blåbærmuffins, der kan bruges med frugtsmørcreme.
Nemme Kanelmuffins
Kanelmuffins er blandt nogen af de mest simple muffins opskrifter. Måske lige overgået af vaniljemuffins, men så bliver det altså heller ikke mere simpelt. Dog er smagen stadig helt fantastisk, da kanel gør alt bedre. Vidste du også at kanelpulver med æbleskiver giver en skøn snack? Hvis ikke, kan det varmt anbefales.
For at give kanelmuffin opskriften et ekstra spark med lækker smag bruger jeg også muskatnød. Det er ikke fuldkommen nødvendigt. Du kan godt udelade det, men det giver lige lidt ekstra til en ellers meget simpel muffin.
Kanelmuffins
Ingredienser
- 2 tsk Kanel
- 250 g Sukker
- 120 ml Mælk
- 2 stk Æg
- 150 g Smør
- 200 g Hvedemel
- 1-2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Muskatnød
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn, og klargør 14-5 papirsforme til muffins.
- I en stor skål tilføjes mel, bagepulver, salt og muskatnød. Det hele blandes sammen.
- I en anden skål piskes dine æg, hvorefter sukker, smør og kanel blandes grundigt.
- Hæld nu de våde ingredienser til de tørre og pisk til du får en jævn masse.
- Til sidst hældes muffin dejen i dine papirsforme, og de placeres i en varm ovn. Bag dem i 20 minutter, eller indtil gyldne. Brug en pind til at teste om de er færdige.
- Efter 20 minutter tages de ud af ovnen og er klar til spisning.
De ser gode ud, tak. Den skal jeg ha lavet en af dagene