Denne lækre kanelkage uden kærnemælk, har længe været en favorit kaffekage, og med god grund.
Kagen består af simple men lækre ingredienser, som man sandsynlig allerede har liggende derhjemme. Sådan at du ikke behøver at løbe til købmanden, for at købe ingredienser.
Du kan også lave din egen glasur til kage, hvis den lige skal have lidt ekstra. I opskriften bruges der kaneldrys, men herunder ser du et eksempel på en lækker kanelglasur.
Kanelkage Med Glasur
Som udgangspunkt har denne kanelkage ikke glasur, men det er simpelthen så let at lave selv. Herunder ser du ingredienserne til en simpel, men lækker kanelglasur.
- 3 Spsk Kakao
- 200 g flormelis
- 2 spsk blødt smør
- 2 tsk kanel
Det eneste du skal gøre for at lave disse ingredienser til en kanelglasur er at blande dem godt sammen. Nemmere bliver det ikke, og så kan du tilføje den til din kanelkage. Dog skal du huske at lade kanelkagen afkøle, da det ellers smelter.
Kanelkage Som Kaffekage
Når kaffen skal på bordet er det essentielt at have noget kage. Det giver en helt unik smag til kanelkagen at spise den sammen med kaffe. Det samme er tilfældet med mange andre kager.
Om det så er en vanilje muffin, banankage, eller muffin med chokolade stykker. Det giver bare noget ekstra til kaffen. Særligt chokolade tilføjer en lækker smag til kaffen, men denne kanelkage er altså mindst lige så god.
Så hvis du får familien på besøg til en eftermiddagskaffe, eller til aftenkaffe, er dette et godt bud på en kaffekage hertil. Selvom du kan bruge denne kanelkage som kaffekage, kan den naturligvis også spises uden!
Kanelkage Uden Kærnemælk
Mange kanelkager bruger kærnemælk i dens opskrift, men denne er faktisk komplet uden kærnemælk. Til gengæld smager den stadig præcis lige så fantastisk som enhver anden kanelkage, hvis ikke bedre.
I stedet bruger kanelkagen altså bare almindelig mælk. Du kan bruge hvilken som helst mælk du skulle have stående derhjemme. Om det så er en lav fedtprocent, eller en sødmælk. Desuden har vi også en lækker kanelkage med kærnemælk, hvis du skulle finde noget i køleskabet.
Så hvis du ikke lige har noget kærnemælk derhjemme, eller af anden grund ikke kan drikke det, så har du fundet den perfekte kanelkage.
Kanelkage Uden Kærnemælk
Ingredienser
- 75 g Smør
- 180 g Flormelis
- 2 medium Æg
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 2 tsk Kanel
- 1 tsk Muskatnød
- 200 ml Almindelig Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til almindelig ovn 180 grader eller 160 grader varmluft.
- Tilføj fedtstof til en et fad. Det kan være rundt eller firkantet, det er egentlig ligemeget.
- En en stor skål rører du smør og sukker luftigt. Tilføj dernæst dine æg, og pisk dem sammen løbende.
- Løbende tilføjer du bagepulver, kanel, muskatnød, og mælk.
- Når det hele er blandet godt sammen tilføjer du blandingen til dit fad, som er blevet godt fedet ind.
- Bag kagen i 40 minutter, indtil den selv kan løsne sig fra fadet.
- Bland noget sukker og kanel sammen, og drys det udover kagen, så den bliver rigtig pæn.
- Fjern kagen af fadet og lad den hvile på en rist.
Den er god som kaffekage, men jeg kan nu godt spise den uden.
Rigtig fin kanelkage, men man kan sagtens tilføje en smule mere kanel