hosomaki sushi opskrift

Hosomaki Sushi Opskrift | Små Maki med Agurk

Nem opskrift på hosomaki sushi, hvor du kun skal bruge 3 ingredienser. Hvis du allerede har dine sushi ris klar, så kan denne opskrift laves gnidningsfrit af de fleste.

Det eneste du skal bruge er sushi ris, agurk og tang. Man kan købe disse ingredienser i langt de fleste dagligvarebutikker – og hvis du ikke har heldet med dig, kan du altid besøge et supermarked online.

Små maki sushi med agurk

Denne sushirulle er baseret på sushi ris og agurk, men det er også muligt at bruge andre ingredienser. Hvis du vil lave en autentisk hosomaki, så bruger man normalt kun en ingrediens til fyld.

Men du har frit valg mellem hvilke ingredienser. Det kan være laks, surimi, tun, tang eller endda kylling. Så kan alle få en rulle, som passer præcis til deres smag – også selvom man ikke er vild med sushi.

Hvad er hosomaki?

Hosomaki er den mest simple sushirulle som findes, både i henhold til ingredienser og fremgangsmåde. I modsætning til andre sushiruller er denne nem at lave.

Små maki, som denne, er desuden perfekt til dem, som er lidt tilbageholdende med sushi. Man kan nemlig lave dem uden rå fisk. Denne opskrift er baseret på agurk og sushi ris.

Så hvis du leder efter en simpel sushi variant, så er dette opskriften for dig. Den lille størrelse, gør den også nem at rulle. En fotomaki er også simpel, men størrelsen kan gøre den lidt svær at rulle.

hosomaki sushi opskrift
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Hosomaki Sushi – Små Maki

Hosomaki er en simpel sushi opskrift, som kan laves af enhver. Denne opskrift bruger agurker, men man kan også bruge laks, tun, kylling eller lignende. Denne opskrift giver 2 sushiruller.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Ret: Sushi
Køkken: Japansk
Tags: hosomaki, hosomaki sushi, små maki
Portioner: 2 sushiruller
Kalorier: 189kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2 stk Yaki Nori – Sushi tang
  • 1-2 stk agurker
  • 150 g Sushi ris

Sådan gør du

  • Start med at klippe dine Yaki Nori (sushi tang) over på miden.
  • Skær agurken over på midten 2 gange, så du ender med 4 lange stilke. Alternativt kan du svære din agurk til mange fine stilke – det giver som regel det bedste resultat.
  • Herefter skal du fordele din sushi ris udover dit tang, men husk at der skal være en smule på den brede ende, som skal være uden ris, sådan at den kan lukkes. Det er nemmest, hvis man bruger en bambus rullemåtte.
  • Fordel nu agurkerne udover sushirullerne. De skal ligge på midten.
  • Den del af dit sushitang, som ikke har ris, skal nu gøres vådt. Dryp din finger i noget vand, og gør tangen våd.
  • Til sidst rullerne du til en hosomaki og lukker rullen. Det er nemt at få tang til at klistre sammen, hvis det er gjort rigeligt vådt / fugtigt.

Noter

Hosomaki sushi skal spises med det samme. Risen bliver meget hurtigt kedelig, og jeg anbefaler derfor ikke at den stilles i køleskabet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen