Hvis du elsker græske retter skal du helt sikkert prøve denne lækre gyros marinade, som passer perfekt til både oksekød og kylling. Dette er altså opskriften på den marinade du bruger til selve kødet. Det er faktisk den absolut vigtigste del af retten, da det er her man finder den helt unikke smag.
I kontrast til dressing får marinade nemlig muligheden for at trænge godt ind i kødet, hvilket giver smag hele vejen igennem, og ikke kun overfladen.
På mange måder kan man faktisk godt kalde gyros for en luksus-kebab. Det skyldes altså at det minder meget om almindelig kebab i både smag og udseende. Samtidig er det også langt mere lækkert end det kebab du finder på diverse spisesteder. Sådan er det jo nu engang ofte med hjemmelavede hovedretter.
Gyros tilbehør
En af de gode ting ved gyros er også tilbehøret. De fleste vælger at spise det sammen med en lækker tzatziki dressing og pomfritter. Til pomfritterne kan jeg klar anbefale en hjemmelavet salatmayonnaise.
Gyros Marinade til Kylling og Oksekød
Ingredienser
- 570 g Græsk yoghurt Her kan du vælge både 10% og 2% fedt.
- 60 ml Citronsaft
- 180 ml Olivenolie
- 1 spsk Salt
- 2 fed Hvidløg Presset
- 1 spsk Koriander pulver. Eller noget frisk.
- 1 spsk Paprika
- 1 spsk Spidskommen
- ½ tsk Cayennepeber
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Peber
Sådan gør du
- Tag en stor skål med plads til alle ingredienserne.
- Tilføj dernæst alle ingredienserne og rør det godt sammen, til du får en hel jævn masse. Sørg for der ikke er klumper.
- Herefter er marinaden ellers klar, og kan nu bruges til både kylling og oksekød.
Lige hvad jeg skulle bruge. Tak skal du have.