Opskrift på frosting med flødeost, som passer til enhver type muffins og kager. Flødeost har en lækker, men alligevel underspillet smag, hvilket gør den brugbar til mange formål.
Desuden er en smørcreme med flødeost nem at lave, og kan bidrage til at gøre dine kager endnu lækrere.
Det er ligeledes en god smørcreme, til dig som elsker at være kreativ med dine kager. Den kan nemlig formes og pyntes på utallige måder.
Smørcreme med flødeost til cupcakes
Man kan sagtens lave lækre muffins, men de har alligevel en tendens til at blive lidt tørre. Hvis det er noget du kan se dig enig i, så skal du prøve at lave cupcakes.
Med en lækker smørcreme baseret på flødeost, vil du hurtigt få lavet en lækker dessert. En god frosting eller smørcreme giver nemlig mere smag, end en almindelig glasur gør.
Du kan desuden lave nogle flotte kager med denne frosting. Ligesom når man laver glasur med æggehvide, kan den nemlig sprøjtes flot ud på kagen, om det så er muffins eller chokoladekager.
Hvad kan man bruge en flødeost frosting til?
Som udgangspunkt er der ikke nogen begrænsninger for hvad denne opskrift kan bruges til. Dog er særligt muffins det oplagte valg.
Det kan være du har nogle friske citronmuffins i køleren, som du ønsker at pifte op, eller måske der skal laves dessert til en fødselsdag.
Desuden er det også muligt at lave denne, hvis du ikke har flormelis. Det kan gøres ved at lave en hjemmelavet flormelis, hvilket er nemt og endda et billigt alternativ.
Frosting med Flødeost
Ingredienser
- 220 g Flødeost
- 100 g Smør (Stuetemperatur)
- 2 tsk Vaniljesukker
- 250 g Flormelis
Sådan gør du
- I en skål piskes flødeost, smør og vaniljesukker sammen med en håndmixer på medium hastighed.
- Sæt håndmixeren på lav hastighed og fortsæt med at piske, mens du langsomt tilføjer flormelis. Den skal gerne sies ned i skålen.
- Fortsæt med at piske indtil du opnår den rette konsistens. Hvis den skal bruges til flotte cupcakes skal den have en fast form.
- Lad den køle helt af, inden den bruges på kage.
Smagen er bare så fantastisk. Men hver gang jeg laver den bliver den bare for flydende. Hvad kan jeg gøre forkert?
Godt at høre. Prøv eventuelt at piske den i længere tid 🙂