En god dejskraber er et vigtigt køkkenredskab til bagværk med brød og kager. Der findes mange forskellige typer dejskraber, herunder dejspartler og bordskrabere. Dertil kan man endda købe dejskrabere med termometer og af mange materialer.
Til de fleste formål anbefaler jeg en dejskraber af silikone, men der er også situationer, hvor en af plast kan være et godt valg. Herunder finder du en guide til at købe den helt rette dejskraber, til at tage dit bagværk til det næste niveau.
Desuden har jeg fundet nogle rigtig billige valgmuligheder, sådan at du kan finde den helt perfekte dejskraber til en god pris.
Dejskrabere i silikone er en favorit
Der findes mange forskellige typer dejskrabere. Faktisk overraksende mange. Nogle af de mest almindelige er dem af henholdsvis plast og silikone. Særligt dejskrabere i silikone er et godt redskab at have ved hånden.
Silikone gør det nemlig nemt at skrabe både brøddej og kagedej ud af skåle, men er også super nemme at rengøre. Det kan være praktisk, hvis du er foruden en vaskemaskine!
Desuden så er dejskrabere i silikone meget nænsomme mod dit øvrige udstyr. Du skal altså ikke være bekymret for ridser eller skader på dine fine skåle!
Dejskraber med termometer
En dejskraber med termometer er et super smart redskab at have til nogle situationer. Det virker måske lidt overdrevet, men til chokolade vil denne spare dig mange problemer. Med denne dejskraber kender man nemlig altid den præcise temperatur, hvilket giver korrekt tempereret chokolade.
Det kan også være brugbart at bruge en dejskraber med termometer til diverse sovs og andet bagværk. Den dejskraber du finder herover kan måle helt op til 160 grader, hvilket betyder den kan bruges til mange forskellige formål i køkkenet.
Mange anvender en dejskraber med termometer til alt lige fra chokolade til at tjekke hvorvidt kogt vand har opnået den ønskede temperatur. Det kan man nemlig, siden dens maksimale måletemperatur er på hele 160 grader.
Bordskraber i metal
En af de køkkenredskaber jeg har haft rigtig stor glæde af, er en bordskraber i metal. Med denne kan kan nemlig nemt dele dejstykker. Jeg har selv en, med centimetermål, hvilket gør det nemt når man skal lave småkager eller andre desserter.
Desuden tillader disse også at man hurtigt kan skrabe bordet rent for dej, efter at man har ældet brød. Således er det altså en all-in-one løsning, som man ikke kan være foruden. Dog fungerer de ikke super godt til eksempelvis at skrabe det sidste kagedej ud af skålen.
Hvis du bruger en hævekurv er det heldigvis intet problem, men hvis du laver mange desserter, så anbefaler jeg altså du har en rigtig dejskraber.
Lille dejskraber i hård plast
Når det kommer til dejskrabere er der mange valgmuligheder. En af disse er en af lille dejskraber af hård plast, som kan være praktisk i nogle tilfælde. Hvis man laver brød eller boller, kan det være praktisk med en mindre dejskraber.
Med denne kan man nemlig skrabe det sidste dej ud af sin skål på en nem måde. Jeg er personligt ikke specielt stor fan af netop denne dejskraber. Ikke desto mindre er der mange som finder dem nyttige til bagning af alt fra kager til brød.
En af de helt store fordele ved denne er naturligvis at det er billigt. Du kan købe denne type for omkring 10 kroner, afhængigt af hvor den købes.
Dejskraber med forstærket greb
Hvis du vælger at købe denne type dejskraber, vil jeg klart anbefaler at du anskaffer en med et forstærket greb. Det gør nemlig det hele lidt nemmere og prisen er ligeledes meget lav. Derfor giver det altså mening at bruge de 20 kroner ekstra og få noget lidt bedre!
Dejskraber i sæt er billige
Hvis det skal være rigtig billigt, så skal du købe din dejskraber i sæt. Man får nemlig altid den bedste pris, når man køber sit køkkenudstyr i sæt. Det samme er tilfældet for et et tortilla presse støbejern, hvor der ligeledes er penge at spare.
De produkter du finder på denne side kan i visse tilfælde købes i sæt. Hvis du ikke kan finde præcis hvad du mangler i sæt, så kan det være du skal tage et kig på tilbud. På tilbudssiden finder du nemlig altid skarpe tilbud til køkkenet.
Forskel på dejskraber og dejspartel?
Kært barn har mange navne og det samme har dejskraber. Når du søger efter en dejskraber vil du sandsynligvis støde på mange forskellige begreber. Nogle kalder dem dejspartler, mens andre kalder dem paletknive.
En dejskraber bruges til at skrabe det sidste kagedej eller brøddej rester ud af skålen. Derfor der denne normalt rund i kanterne, sådan at den bruges godt i en skål. En dejspartel har derimod normalt skarpere kanter og de bruges derfor lidt anderledes.
En dejspartel gør sig godt til at arbejde med dejen og forme denne til den ønskede form. Disse kan også kaldes bordskrabere.
Der er også nogle opgaver, som løses lige godt af dejskrabere og dejspartler. Du kan eksempelvis bruge begge til at glatte kaffeglasur, flødeskum eller citronglasur, dog kan man også købe et glatteværktøj, som er lavet særligt til dette.