Opskrift på søde cookies med hvid chokolade, som har en fyldig og kraftuld smag. Siden de bruger hvid chokolade er de meget sødere end klassiske cookies, som normalvis bruger mørk chokolade.
Desuden kan man nemt tilføje lidt mørk chokolade, hvis de skal have lidt bitterhed. Det gøres nemt ved at bruge 50/50 af henholdsvis hvid og mørk. Opskriften er nemlig ganske simpel og man kan sagtens ændre lidt efter behov. Det gør intet dårligt for smag eller konsistens af disse cookies.
Som du nok allerede ved, er hvid chokolade en af de sødeste typer chokolade; tæt efterfulgt af mælkechokolade. Derfor giver det altså en mere sød cookie at bruge hvid chokolade, hvilket kan være lækkert. Særligt hvis du er vild med meget søde desserter, så er dette opskriften for dig.
Hvis man gerne vil lave nogle cookies med lidt modspil mellem dej og chokolade, skal man derimod bruge mørk chokolade. Det samme gør sig gældende hvis man laver dessert pandekager eller anden sød dessert.
I normal cookie dough vil man også bruge mørk chokolade. Dog tilbyder hvid chokolade også noget helt særligt til cookies, som er lidt anderledes. Så hvis du gerne vil prøve en lidt anderledes cookie, så er dette noget du skal prøve. Du kan desuden også bruge 50/50 hvid og mørk chokolade, hvis du har begge liggende.
Cookies med Hvid Chokolade
Ingredienser
- 100 g Smør Meget blødt.
- 100 g Sukker
- 200 g Hvedemel
- 50 g Brun farin
- 1 stk Æg
- 1 tsk Vaniljesukker
- 100 g Hvid chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader og klargør 2-3 bageplader med bagepapir.
- Tilføj smør og sukker til en stor skål. Sørg for at dit smør er blødt inden det tilføjes til skålen, sådan at det nemt kan blandes sammen. (Brug evt. mikroovn)
- Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer eller ved håndkraft.
- Tilføj æg og vaniljesukker mens det piskes.
- Til sidst tilføjes hvedemel langsomt til blandingen, og blandes indtil du får en jævn masse.
- Hak din hvide chokolade (eller brug chokoladeknapper) og fold det ind i cookie dejen.
- Med en spiseske fordeles dejen på bagepladerne med stort mellemrum. De flyder nemlig lidt ud.
- Bag cookies i 10 minutter, eller indtil gyldne, ved 180 graders varme. Kig til dem de sidste 2 minutter. De er lidt bløde efter 10 minutter, men de blive hårdere ved afkøling.