Disse lækre citronmuffins med marcipan og mandler, giver en fantastisk kombination af smage. Du får det syrlige fra citronen, klægheden fra marcipan og det knasende fra mandler. Dertil er mandler også utroligt sunde, det er faktisk en relativt sund muffin.
Det er vigtigt du ikke giver dine muffins for meget, da de ellers bliver tørre. Så følg denne citronmuffin opskrift præcist, sådan at du ikke brænder dem på. Ellers kan du altid bruge en lille træpind til at undersøge om dine muffins er færdige.
Når man skal teste om ens muffins er færdige, kan man stikke dem med en lille træpind, og hvis den kommer ud ren, er de færdige.
Frisk Citronsmag I Muffins
Hvis man gerne vil have en frisk muffin er citron det oplagte valg. Det giver en fantastisk syrlighed til dine muffins, hvilket ofte kan mangle i muffins. Hvis du laver en muffin med chokolade stykker eller vanilje muffin, kan den hurtigt blive lidt tung.
Når man tilføjer citron til sine muffins undgår man fuldstændig at de bliver for tunge. Dog skal de også gerne have lidt bid, og være saftige. Det er her marcipanen kommer ind i billedet. Hvis der er noget som kendetegner en god muffin er det, at den skal være lidt klæg.
Marcipanen giver dem et bid, og kombinationen med citron gør samtidig de ikke bliver for tunge at spise. Så alt i alt, en perfekt kombination.
Citronmuffin Med Frosting
I denne opskrift bruger vi ikke umiddelbart frosting, men det kan være med til at give dine muffins lidt ekstra. En god frosting til disse muffins er en vanilje smørcreme, men det er naturligvis også muligt at tilføje chokolade smørcreme.
Det kommer meget an på dine præferencer, hvilken frosting der er bedst. Hvis du skal lave en stor portion, og have gæster, kan du også lave flere forskellige frostings. En kanalsmørcreme, chokolade, citronsmørcreme og vaniljesmørcreme.
Hvis du har børn er det også lidt sjovere, da de får muligheden for at prøve en masse forskellige smage. Når det er sagt, behøver disse citronmuffins ikke nødvendigvis frosting, da de allerede er dejligt bløde og friske.
Citronmuffins Med Mandler
I denne opskrift bruger vi mandler til at give vores muffins noget knas. Mandler er en utrolig sund ingrediens, med en lang række sundhedsfordele. Så det er altid fordelagtigt at tilføje mandler til dit bagværk, primært fordi de samtidig smager fantastisk.
Det er også muligt at udskifte mandlerne med anden knas. Nogen laver citronmuffins med birkes, og andre med chokolade. Hvis du foretækker en af disse, kan du ganske simpelt udskifte mandlerne.
Dog skal det siges at du skal være opmærksom på mængderne. Chokolade kan gøre dine citronmuffins meget våde, hvis du tilføjer for meget. Så hold det til cirka 100 gram, hvis du gerne vil tilføje chokolade.
Foretrækker du andre nødder, kan du blot udskifte 1 til 1, sådan at du i stedet tilføjer 150 gram, af en anden nød.
Citronmuffins Med Marcipan Og Mandler
Ingredienser
- 2 store Citroner
- 100 g Marcipan
- 160 g Hvedemel
- 150 g Mandler
- 2 tsk Bagepulver
- 60 g Sukker
- 60 ml Solsikkeolie Eller enhver anden olie.
- 1 stort Æg
- 200 ml Fedtfattig Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland hvedemel, mandler, bagepulver, og bland det hele sammen.
- Hak marcipanen til små stykker, og tilføj den til blandingen. Vær forsigtig at marcipanen ikke klumper sammen.
- I en anden skål piskes æg, sukker, olie og citronsaft sammen. Tilføj mælken og rør det rundt.
- Fordel blandingen i 10 muffin papirsforme. Hvis du har lidt mere, eller mindre, kan du altid justere og lave flere eller mindre muffins. Det afhænger af størrelsen på dine papirsforme.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader, i 22 minutter.
- Efter de 22 minutter tager du dem ud af ovnen og lader dem afkøle i cirka 5 minutter.
Det er simpelthen sådan en fin kombination
Skal man kun bruge saften fra begge citroner? Og ikke skrællen ?
Ja, det er helt rigtigt (: Håber du fandt ud af det