chokoladekage med kærnemælk

Chokoladekage med Kærnemælk Opskrift | Svampet

Svampet chokoladekage med kærnemælk, som er nem at lave. Ofte bliver chokoladekager meget tørre, men det kan du afværge ved hjælp af kærnemælk. Dette syrnede mælkeprodukt passer perfekt til det meste bagværk og hjælper til at gøre det mere svampet. De fleste vil nok være enige i at dette er det ønskede resultat.

Denne chokoladekage kan faktisk sagtens spises alene, dog kan man altid anbefale en god smørcreme eller glasur med æggehvider. Selvom det ikke er nødvendigt giver en god glasur eller smørcreme nemlig lige lidt mere, og tager den til det næste niveau.

Kærnemælk Giver Svampet Chokoladekage

Der findes ikke noget værre end en tør chokoladekage og det er desværre meget ofte tilfældet. Af en eller anden grund formår mange at lave utroligt tørre chokoladekager, men ikke længere. Når man bruger kærnemælk får man nemlig en dejlig svampet kage.

Det skyldes altså at kærnemælk er et syrnet mælkeprodukt, hvilket er helt perfekt hvis man gerne vil have en svampet kage. Det samme er tilfældet for min kanelkage med kærnemælk, som også ser store fordele ved brugen heraf. Hvis du vælger at lave denne kan jeg klart anbefale en god kaffeglasur at spise til den.

Så hvis du også er træt af tørre chokoladekager, så prøv kærnemælk. Det er hverken specielt svært eller dyrt, så man kan lige så godt bruge dette. Der er faktisk rigtig meget bagværk som nyder godt af denne type mælk, så bare prøv løs.

chokoladekage med kærnemælk
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Chokoladekage med Kærnemælk

Lækker chokoladekage med kærnemælk, som er dejligt tyk og har en skøn smag af chokolade. Spis denne kage med chokolade alene, eller med frisk smørcreme.
Forb. tid20 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Tags: æggekage, Chokoladekage med Kærnemæl, chokoladekage med kærnemælk, kanelkage med kærnemælk
Portioner: 12 stykker
Kalorier: 347kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 210 g Hvedemel
  • 40 g Kakaopulver
  • 90 g Brun farin
  • 150 g Sukker
  • 170 g Smør
  • 120 ml Kærnemælk
  • 120 ml Varmt vand
  • 2 stk Æg
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 2 tsk Bagepulver

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader på almindelig ovn. Herefter klargøres fadet med fedtstof.
  • I en stor skål tilføjes hvedemel, kakaopulver, alt sukkeret og bagepulver. Det blandes sammen.
  • I en anden skål tilføjes blødt smør, æg, vaniljesukker og kærnemælk. Bland det godt sammen og tilføj det herefter til de tørre ingredienser.
  • Til sidst tilføjes kogt vand til blandingen og det hele blandes grundigt sammen. Den bliver lidt tynd, men det er helt fint.
  • Lad chokoladekagen bage i ovnen i 45-50 minutter, ved 180 grader. Din chokoladekage er færdig når du kan stikke en kniv i og den kommer ren op.

Noter

Denne chokoladekage er på ingen måde tør, men det kan alligevel være lækkert hvis den serveres med en smørcreme. Du finder mange forskellige slags smørcreme her på Altmad.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen