Svampet chokoladekage med kærnemælk, som er nem at lave. Ofte bliver chokoladekager meget tørre, men det kan du afværge ved hjælp af kærnemælk. Dette syrnede mælkeprodukt passer perfekt til det meste bagværk og hjælper til at gøre det mere svampet. De fleste vil nok være enige i at dette er det ønskede resultat.
Denne chokoladekage kan faktisk sagtens spises alene, dog kan man altid anbefale en god smørcreme eller glasur med æggehvider. Selvom det ikke er nødvendigt giver en god glasur eller smørcreme nemlig lige lidt mere, og tager den til det næste niveau.
Kærnemælk Giver Svampet Chokoladekage
Der findes ikke noget værre end en tør chokoladekage og det er desværre meget ofte tilfældet. Af en eller anden grund formår mange at lave utroligt tørre chokoladekager, men ikke længere. Når man bruger kærnemælk får man nemlig en dejlig svampet kage.
Det skyldes altså at kærnemælk er et syrnet mælkeprodukt, hvilket er helt perfekt hvis man gerne vil have en svampet kage. Det samme er tilfældet for min kanelkage med kærnemælk, som også ser store fordele ved brugen heraf. Hvis du vælger at lave denne kan jeg klart anbefale en god kaffeglasur at spise til den.
Så hvis du også er træt af tørre chokoladekager, så prøv kærnemælk. Det er hverken specielt svært eller dyrt, så man kan lige så godt bruge dette. Der er faktisk rigtig meget bagværk som nyder godt af denne type mælk, så bare prøv løs.
Chokoladekage med Kærnemælk
Ingredienser
- 210 g Hvedemel
- 40 g Kakaopulver
- 90 g Brun farin
- 150 g Sukker
- 170 g Smør
- 120 ml Kærnemælk
- 120 ml Varmt vand
- 2 stk Æg
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 tsk Bagepulver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader på almindelig ovn. Herefter klargøres fadet med fedtstof.
- I en stor skål tilføjes hvedemel, kakaopulver, alt sukkeret og bagepulver. Det blandes sammen.
- I en anden skål tilføjes blødt smør, æg, vaniljesukker og kærnemælk. Bland det godt sammen og tilføj det herefter til de tørre ingredienser.
- Til sidst tilføjes kogt vand til blandingen og det hele blandes grundigt sammen. Den bliver lidt tynd, men det er helt fint.
- Lad chokoladekagen bage i ovnen i 45-50 minutter, ved 180 grader. Din chokoladekage er færdig når du kan stikke en kniv i og den kommer ren op.