Dette er en lækker opskrift på chokolade scones med yoghurt og mælk, uden æg. Vi kender alle det, hvor man pludselig står og er løbet tør for standard varen i køleskabet. Ved denne opskrift er dette ingen bekymring.
Scones er den bedste form for en hurtig, men lækker snack der kan bikses sammen på mindre end en halv time, uden at komme i karambolage med den store opvask.
Yoghurt I Scones
Yoghurt er det perfekte syrnede mælkeprodukt til scones fordi det er netop dét, der gør dem så dejligt klæ samtidig med at de stadig bibeholder deres lidt tørre, nærmeste smuldrende konsistens.
I kombination med de øvrige ingredienser giver yoghurt nemlig den perfekte konsistens, men også smag. Desuden kan du bruge mange forskellige slags yoghurt, så længe de bare er syrnede, som yoghurt jo er.
Derfor kan du altså vælge lige den fedtprocent du ønsker. Man kan såmænd også bruge kærnemælk, hvis man foretrækker det.
Spis Scones Til Morgenmaden
I England spiser de scones til eftermiddagsteen, men det fungerer også helt fantastisk til morgenmaden. Hvis du står og skal lave det store morgenbord med både det salte og det søde, så er scores perfekte.
Man forbinder oftes den søde del af morgenbordet med diverse blåbærmuffins og chokolademuffins. Her passer de lækre scones perfekt ind. Om de så skal have et lag smør i midten eller blot spises som de kom ud af ovnen, så smager de godt.
Selv hvis man ikke er til den søde del af morgenbordet, er de stadig super lækre. det er nemlig det gode ved scones, fordi selvom de er fyldt med små chokolade stykker, så har de samtidig også den neutrale smag som hvis du spiste en skive hjemmebagt franskbrød.
Chokolade Scones
Ingredienser
- 25 g Sukker
- 250 g Mel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1/2 tsk Salt
- 70 g Blødt smør
- 1 dl Yoghurt Eller Creme Fraiche, Græsk yoghurt, mm.
- 1 dl Mælk
- 80 g Mørk Chokolade
- 1 stk Æg Til pensling
Sådan gør du
- Bland mel, salt, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
- Rør det bløde smør sammen med de tørre indgredienser.
- Samle dejen med mælk og yoghurt.
- Hak chokoladen i passende stykker efter eget ønske.
- Ælt dejen til den er samlet med en glat og ensartet konsistens. Den skal helst ikke æltes for længe.
- Rul dejen ud til en tyk pølse. Skær herefter pølsen ud i 10 stykker.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel herefter dejstykkerne og tryk dem let flade.
- Pensl evt. dine scones med sammenpisket æg for at få den gyldne farve.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 minutter eller til de er gyldne.