Bønnefritter i ovnen er et skønt alternativ til almindelige pomfritter. Denne opskrift på bønnefritter er sund og har en fantastisk smag. Man bliver faktisk næsten altid overrasket over hvor godt bønnefritter smager. De er jo utroligt sunde, så det virker næsten usandsynligt de kan være så lækre, men den er god nok.
Så hvis du ikke allerede har prøvet bønnefritter til aftensmaden er det klart på tide. Denne opskrift på bønnefritter bruger salt og olivenolie, hvilket giver den bedste smag efter min mening, men det er også muligt at bruge andre krydderier.
Jeg er eksempelvis ofte brugt ting som chili, paprika og sojasauce. Det fungerer alt sammen skønt! Opskriften giver en portion bønnefritter som passer perfekt til cirka 2 mennesker, hvis det bruges som tilbehør.
Sunde Kalorielette Bønnefritter
Der er mange gode grunde til at spise vegetabilsk olie. Særligt hvis du bruger ekstra jomfru olivenolie er der mange sundhedsfordele. Det indeholder nemlig masser antioxidanter, hvilket hjælper på alt fra styrket immunforsvar til at gøre dig sundere generelt. Så der er intet galt med at bruge godt med olivenolie på dine bønnefritter.
Der er naturligvis også mange andre olier som kan være sunde, men skal det være rigtig sundt er det altså bare ekstra olivenolie. Det er samtidig vigtigt du vælger ekstra olivenolie og ikke bare det normale. Den ekstra indeholder nemlig den største mængde antioxidanter.
Desuden indeholder bønnerne masser af sunde næringsstoffer og fiber. Ting som hjælper kroppen til at fungere, giver energi, samt holder dig mæt længere. Det er altså et noget bedre valg end almindelige pomfritter med salatmayonnaise.
Sunde Bønnefritter
Køkkenudstyr
Ingredienser
- 500 g Grønne bønner
- 2 spsk Olivenolie Skal de være ekstra lækre kan du altid bruge mere olie.
- 1 tsk Havsalt Tilpas efter din egen smag.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 graders varmluft.
- Vend bønnerne i masser af salt og olivenolie. Du kan altid smage dem undervejs og tilføje mere salt, så hellere det end at oversalte.
- Fordel bønnerne på bageplade med bagepapir. Sørg for at fordele dem godt ud, da de ellers kan blive bløde.
- Bønnerne bages i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Kig til dem undervejs, så de ikke bliver brændte.
De smager bare lige som de skal