svampet banankage flødeost

Svampet Banankage Opskrift | Med Kærnemælk

Her finder du en svampet banankage, med kærnemælk, som kommer med en lækker flødeost topping. Dertil skal det også siges at denne opskrift er uden chokolade. På den måde kan man nemlig bedre smage bananerne, og samtidig betyder det også du kan vælge præcis den topping du ønsker.

Hvis du gerne vil have lidt chokoladesmag, kan du altid lave en kraftfuld chokolade smørcreme topping, fremfor den flødeost topping vi bruger. Det er nemlig blot en anbefaling, men en god en af slagsen.

Banankage Med Flødeost

Flødeost udgør en fantastisk ingrediens i mange toppinger. Dertil er det naturligvis det oplagte valg til en cheesecake med digestive eller anden. Faktisk har vi mange forskellige opskrifter på cheesecakes lige her på siden.

Når man laver sin flødeost topping er det meget lig andre frostings. Af samme grund kan man også sagtens bruge en anden form for frosting. Hvis du hellere vil have en Oreo smørcreme, kan du bare gøre det. Den topping vi bruger i denne opskrift er blot en anbefaling, men mange af vores andre toppinger og smørcremer kan fungere præcis lige så godt.

Banankage uden chokolade

Mange banankager bruger chokolade, men ikke denne. I den her opskrift på banankage har vi i stedet udeladt chokoladen, for at give plads til de andre smage. Selvom chokolade er en meget populær ingrediens tager den nemlig noget af smagen væk fra bananerne.

Bananer har som bekendt ikke den mest kraftfulde smag, men hvis du udelader chokoladen kan du nemt få mere ud af dem. Dertil tillader det også at du selv kan vælge en lækker topping. Hvis du gerne vil have chokolade i, kan du jo altid vælge at lave en chokolade smørcreme, og putte ovenpå.

svampet banankage flødeost
Udskriv
3.21 fra 29 stemmer

Banankage med Kærnemælk

Den perfekte banankage hvis du leder efter en kage der både er fugtig og fuld af smag. Den kommer med masser af frosting, og så smager den lidt af kanel. Lækkert!
Forb. tid30 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid4 t 30 min
Ret: kage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, cream cheese frosting, nem kage, ostecreme
Portioner: 12 stykker
Kalorier: 600kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Banankage

  • 3 stk Bananer
  • 375 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Stødt kanel
  • 1/2 tsk Salt
  • 180 g Usaltet smør Blødgjort
  • 210 g Hvidt sukker
  • 100 g Brun farin
  • 3 M-L Æg
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 350 ml Kærnemælk

Flødeost topping

  • 225 g Flødeost
  • 110 g Smør blødgjort
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 350 g Flormelis

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et fad med smør.

Banankagen

  • Mos bananerne. Rør hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt sammen og stil til side.
  • Pisk nu smørret med en el-pisker, så det bliver blødt og luftigt. Tilsæt sukker og brun farin og pisk igen ved høj hastighed. Brug evt. en dejskraber til at skrabe kagedejen ned fra siderne. Tilsæt æggene og vaniljesukkeret. Pisk nu ved mellem hastighed, og tilsæt bananerne når det hele er godt blandet sammen. Tilsæt nu melblandingen og kærnemælken – skiftende imellem de to.
  • Hæld kagedejen i fadet og fordel den jævnt. Bag kagen i 45 minutter eller indtil en en tandstik kan stikkes ned i kagen og ingen dej sidder fast.
  • Lad nu kagen køle fuldstændig af.

Flødeost topping

  • Dette er blot et forslag til en topping. Du kan også fx bruge vores oreo frosting.
  • Pisk flødeosten og smørret sammen til det er luftigt og ensartet. TIlsæt nu 3/4 af flormelisen, samt vaniljesukker og pisk ved lav hastighed til det samler sig. Hvis du synes din topping er for tynd, kan du nu tilsætte mere flormelis.

1 kommentar til “Svampet Banankage Opskrift | Med Kærnemælk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen