Her finder du en svampet banankage, med kærnemælk, som kommer med en lækker flødeost topping. Dertil skal det også siges at denne opskrift er uden chokolade. På den måde kan man nemlig bedre smage bananerne, og samtidig betyder det også du kan vælge præcis den topping du ønsker.
Hvis du gerne vil have lidt chokoladesmag, kan du altid lave en kraftfuld chokolade smørcreme topping, fremfor den flødeost topping vi bruger. Det er nemlig blot en anbefaling, men en god en af slagsen.
Banankage Med Flødeost
Flødeost udgør en fantastisk ingrediens i mange toppinger. Dertil er det naturligvis det oplagte valg til en cheesecake med digestive eller anden. Faktisk har vi mange forskellige opskrifter på cheesecakes lige her på siden.
Når man laver sin flødeost topping er det meget lig andre frostings. Af samme grund kan man også sagtens bruge en anden form for frosting. Hvis du hellere vil have en Oreo smørcreme, kan du bare gøre det. Den topping vi bruger i denne opskrift er blot en anbefaling, men mange af vores andre toppinger og smørcremer kan fungere præcis lige så godt.
Banankage uden chokolade
Mange banankager bruger chokolade, men ikke denne. I den her opskrift på banankage har vi i stedet udeladt chokoladen, for at give plads til de andre smage. Selvom chokolade er en meget populær ingrediens tager den nemlig noget af smagen væk fra bananerne.
Bananer har som bekendt ikke den mest kraftfulde smag, men hvis du udelader chokoladen kan du nemt få mere ud af dem. Dertil tillader det også at du selv kan vælge en lækker topping. Hvis du gerne vil have chokolade i, kan du jo altid vælge at lave en chokolade smørcreme, og putte ovenpå.
Banankage med Kærnemælk
Ingredienser
Banankage
- 3 stk Bananer
- 375 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Stødt kanel
- 1/2 tsk Salt
- 180 g Usaltet smør Blødgjort
- 210 g Hvidt sukker
- 100 g Brun farin
- 3 M-L Æg
- 3 tsk vaniljesukker
- 350 ml Kærnemælk
Flødeost topping
- 225 g Flødeost
- 110 g Smør blødgjort
- 2 tsk Vaniljesukker
- 350 g Flormelis
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et fad med smør.
Banankagen
- Mos bananerne. Rør hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt sammen og stil til side.
- Pisk nu smørret med en el-pisker, så det bliver blødt og luftigt. Tilsæt sukker og brun farin og pisk igen ved høj hastighed. Brug evt. en dejskraber til at skrabe kagedejen ned fra siderne. Tilsæt æggene og vaniljesukkeret. Pisk nu ved mellem hastighed, og tilsæt bananerne når det hele er godt blandet sammen. Tilsæt nu melblandingen og kærnemælken – skiftende imellem de to.
- Hæld kagedejen i fadet og fordel den jævnt. Bag kagen i 45 minutter eller indtil en en tandstik kan stikkes ned i kagen og ingen dej sidder fast.
- Lad nu kagen køle fuldstændig af.
Flødeost topping
- Dette er blot et forslag til en topping. Du kan også fx bruge vores oreo frosting.
- Pisk flødeosten og smørret sammen til det er luftigt og ensartet. TIlsæt nu 3/4 af flormelisen, samt vaniljesukker og pisk ved lav hastighed til det samler sig. Hvis du synes din topping er for tynd, kan du nu tilsætte mere flormelis.
Tak skal du have, den skal laves i weekenden med en chokolade topping