Aubergine dip kan være lidt udfordrende lave, da man skal huske at give sin aubergine rigeligt i ovnen. Mange giver den fejlagtigt ikke nok, hvilket giver en utroligt kedelig smag. Når man laver madretter med aubergine skal den nemlig have lige tilpas, for at få den rette smag.
Det er tilfældet ligemeget om man bruger den i lasagne, Mac and Cheese, eller en æggekage. Denne opskrift giver heldigvis den helt perfekte aubergine til dip, som passer perfekt til grøntsager, chips eller brød.
Mange bruger aubergine dip til brødet, men den kan også sagtens bruges til grøntsager eller chips. Derved er det en perfekt dip til diverse sammenkommetsner. Dertil er den også lidt mere unik end en Holiday dip, eller peanutbutter dip.
Er Aubergine Dip Sundt?
Man kan lave sin aubergine dip på mange måder, men denne opskrift er særdeles sund. Hvis du bruger en høj fedtprocent i din græske yoghurt har den naturligvis flere kalorier, end hvis du kun bruger cremefraiche, med lav.
Denne aubergine dip er baseret på en hel aubergine, hvilket betyder den er langt sundere end de fleste andre dip. Dertil kan du vælge en græsk yoghurt med lav fedtprocent, hvis du gerne vil spare på kalorierne.
Dog skal det siges at denne dip næsten kun består af sunde ingredienser. Hvidløg, aubergine, persille, olivenolie, mm. så bliver det altså ikke sundere. Du får noget fedt fra olivenolien og den græske yoghurt, men det er de sunde fedtstoffer, som kroppen har brug for.
Dip Til Brød
Aubergine dip er uden tvivl en af de bedste dip til nybagtbrød. Den smager fantastisk, men er samtidig sund. Imodsætning til andre dip er den nemlig hovedsageligt baseret på en grøntsag. De fleste andre dip har enten cremefraiche eller yoghurt, som hovedingrediens.
Denne kan du derimod bruge så tosset du vil, uden at bekymre dig om kalorierne. Den er nemlig meget lav kalorier, da den er baseret på aubergine.
Aubergine Dip
Ingredienser
- 1 stk aubergine
- 1 fed Hvidløg
- 1/2 – 1 stk Frisk grøn chili
- 1/2 håndfuld Persille
- 1 spsk Olivenolie
- 1/2 stk Citronsaft
- 1 tsk Paprika
- 2 spsk Græsk yoghurt 10% eller mere
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader. Prik nogle huller i auberginen med en kniv. Når ovnen er varm, varmer du den i 45 minutter, indtil den er blevet gylden/sort, og helt blød.
- Knus hvidløg i en hvidløgspresser og snit din chili fint, samt hakke persillen fint.
- Tag indmaden fra auberginen og tilføj den til en foodprocessor. Tilføj dernæst de resterende ingredienser fra før, samt olie, citronsaft, salt og peber.
- Smag din aubergine dip til, med salt og peber.
Den er virkelig fin til brød. Har ikke prøvet med chips, men lyder lækkert