Svampet kanelkage lavet med kærnemælk og toppet med en skøn kaffeglasur. Den er tilmed nem at lave og bruger ganske simple ingredienser. Ja, den er endda uden æg, men giver stadig det samme skønne resultat.
Denne kanelkage opskrift giver en fantastisk kage til kaffen. Den er nemlig toppet med kaffeglasur, hvilket giver en snert af kaffe. Om det er eftermiddagskaffen eller til morgenmaden er kanelkagen altså en oplagt dessert. Desuden kan laves på under 40 minutter, og 30 af disse er i ovnen!
Kanelkage til kaffen
En klassisk kanelkage bruger en kaffeglasur, som gør det til den perfekte kaffekage. Selvom kagen indeholder kaffe er det nemlig en meget lille mængde. På den måde får man altså et hint af kaffe, men alligevel ikke meget.
Så hvis du ikke allerede har kaffen klar vil du med sikkerhed få lyst til en frisk brygget kop, før eller senere. Kanelkage og kaffeglasur gør altså bare noget for en god kop kaffe, ligesom chokolademuffins og de bedste banankager gør.
Desuden er kaffesmagen også så mild, at den sagtens kan spises af børn. Det er de færreste børn som overhovedet vil opdage kaffesmagen. Skulle du have et ekstra kræsent barn kan du i stedet lave nogle chokolade scones. De gør sig nemlig også godt til kaffe, og børnene vil elske dem!
Ingredienser Til Kanelkage
I denne opskrift bruger vi ganske simple ingredienser, men resultatet er stadig helt perfekt. En god kanelkage kage behøver nemlig ikke alverdens eksotiske ingredienser, da det er en meget simpel kage.
Herover kan du se alle de ingredienser der bliver brugt i selve kanelkagen. Selvfølgelig skal der bruges andre ingredienser til din kaffeglasur. Du kan læse mere om kaffegalsur ved at trykke på det førnævnte link – eller læse videre i denne artikel.
Som du kan se på billedet indeholder kanelkage udelukkende ingredienser, som de fleste allerede har derhjemme. De er endda uden æg. Derfor er det altså en skøn opskrift hvis man er lækkersulten, men ikke orker turen til købmanden.
Svampet Kanelkage Uden Æg
Mange opskrifter på kanelkage bruger æg, men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Denne opskrift blev helt fantastisk, trods manglen på æg. Så hvis du leder efter en kanelkage opskrift uden æg, er dette jo perfekt. Det kan være du er løbet tør, eller måske du bare ikke spiser æg. Hvad end grunden er, så er dette en skøn kage.
Når man laver en kanelkage må den gerne være lidt svampet. Ikke for meget, men en lille smule. Det får du altså også uden æg i opskriften.
Hvilken Glasur Til Kanelkage?
Helt grundlæggende bruger en kanelkage kaffeglasur. Det er faktisk ret essentielt for kagen, da det giver en meget unik smag. Man skulle ikke tro det, men den lille smule kaffe som glasuren indeholder gør bare noget.
Når det er sagt, kan man naturligvis også bruge andre glasurer og smørcremer. Hvis man ikke bryder sig om kaffe er der jo god grund til at undgå dette. I det tilfælde kan man vælge at udelade kaffen, eller bruge en anden glasur.
Andre gode glasurer er chokoladeglasur eller citron smørcreme. Det er selvfølgelig ikke det samme. Dog kan det være en god ide hvis man elsker kanelkagen, men ikke er så vild med kaffesmagen.
Kanelkage Med Kærnemælk
Ingredienser
Kanelkage
- 350 g Sukker
- 400 g Hvedemel
- 120 g Smør Smeltet
- 6 tsk Kanel
- 2 tsk Natron
- 5 dl Kærnemælk
Kaffeglasur
- 50 g Smør Smeltet
- 250 g Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 spsk Kakaopulver
- 4 spsk Kaffe Varm eller kold
Sådan gør du
Kaffeglasur
- Bland alle ingredienserne til kaffeglasur godt sammen, og stil til siden.
Kanelkage
- Smelt dit smør i en gryde eller mikroovn.
- I en skål blandes sukker og smeltet smør.
- Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt sammen.
- Hæld dejen i en bradepande. Bag kanelkagen i 30 minutter ved 200° almindelig ovn.
- Lad kanelkagen køle lidt og tilføj dernæst kaffeglasuren.
Vildt simpel, men alligevel helt perfekt!
Skønt med billederne. Den blev rigtig fin