Her funder du en sund opskrift på banankage uden sukker. I stedet for sukker bruger den nemlig dadler, hvilket giver den mere end rigeligt sødme. Dertil er den også sprængfyldt med bananer, så du kommer næppe til at mangle sødme.
Du vidste det måske ikke, men dadler indeholder faktisk utroligt mange fiber. Det betyder altså at det naturlige sukker, som de indeholder, bliver optaget langsommere, hvilket giver et mere stabilt energiniveau. Derfor er det en perfekt banankage til børn, eller dig som gerne vil tage nogle kilo.
Banankage Uden Sukker
Vi ved jo allesammen hvor vigtigt det er at moderere sit indtag af sukker. Det gør selvfølgelig ikke noget at få en smule her og der, men rent generelt er det en rigtig god ide at få så lidt som muligt. Derfor præsenterer vi her en banankage uden sukker.
Denne banankage er fuldkommen uden sukker og bruger istedet dadler, samt sødme fra bananer. Det er faktisk yderst tilstrækkeligt når det kommer til banankage. De andre ingredienser har nemlig allerede rigeligt med sødme, og sukkeret kan derfor let udelades.
Ligesom med vores keto brød kan det derfor være en god snack hvis du prøver at tabe nogle kilo, eller er på en low-carb diet. Dog indeholder banankage stadig kulhydrater, men det er de sunde, som man finder i frugt.
Dadler i Banankage
Dadler er en fantastisk ingrediens til banankage, hvis man gerne vil udelade sukker. De er nemlig utroligt søde, taget i betragtning hvor sunde de er. Selvom de indeholder naturligt sukker kommer dette med masser fiber, hvilket holder dig mæt i længere tid.
Det er anderledes fra vores banankage med kærnemælk eller veganske banankage. Disse indeholder nemlig almindelig sukker, som de fleste banankager gør. Dog kan du med denne opskrift altså spise din banankage velvidende at du giver den krop den næring den har brug for.
Banankage uden Sukker
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Natron
- 60 g Smør
- 1 stk Æg Stort
- 90 g Dadler
- 4 stk Bananer
- 1 dl Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
- I en stor skål piskes smør, mælk og æg luftigt.
- Tilsæt hernæst dadler og bananer.
- I en anden skål blandes det resterende hvedemel, bagepulver og natron.
- Tilsæt nu dine tørre ingredienser til de våde.
- Når det hele er blandet godt sammen hældes det i en brødpande og bages for 25-30 minutter.
- Lad banankagen køle af, før du fjerner det fra brødpanden.
Det smager rigtig fint med dadler i (: