Disse blåbærmuffins er super nemme og kan laves med både frosne og friske blåbær. Denne opskrift er baseret på simple ingredienser de fleste danskere har i hjemmet, så du behøver højst sandsynligt ikke engang købe ind.
De er sprængfyldt med blåbær, hvilket også betyder det er nogle af de mere sunde muffins. Ikke kun smager blåbær fantastisk, de er nemlig også fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler.
Blåbærmuffins Med Frosne Blåbær
Disse blåbærmuffins er super nemme. Du kan bruge friske eller frosne blåbær, det er faktisk lidt ligemeget. Normalt foretrækker vi jo altid de friske bær, men når de alligevel skal bages kan du faktisk bruge begge uden problemer.
I nogle tilfælde kan det endda være en bedre ide at bruge de frosne. Det skyldes at de helt friske oftest har mere væske. Derved kan de hurtigt blive meget våde, men samtidig vil vi jo gerne have svampede blåbær, ligesom hvis man laver muffins med æbler. Når det er sagt, så fungerer både friske og frosne blåbær altså helt fint til denne opskrift.
Det er altså en ganske let muffin opskrift, og et godt valg, hvis du alligevel har nogle blåbær i fryseren.
Test Om Muffins Er Færdige
Det kan nogle gange være lidt svært at vide om dine blåbærmuffins er færdige, eller andre muffins for den sags skyld. Lige meget om man laver vanilje muffins eller citronmuffins skal de jo være dejligt svampede. Derfor er det helt essentielt at de hverken får for meget eller for lidt.
Som hovedregel skal de blive dejligt gyldne, og her skal de tages ud af ovnen. Dog er der også et trick til at vurdere om de er færdige indeni. Hvis du er usikker kan du blot tage en lille tandstik, eller kniv, og stikke ned i. Hvis kniven kommer op helt ren, så er de færdige. Sidder der derimod stadig lidt rester på kniven skal de have mere.
Der kan være stor forskel på ovne, og jeg anbefaler derefter du bruger dette trick, for at være helt sikker på dine blåbærmuffins får den perfekte tid i ovnen.
Nemme Blåbærmuffins
Ingredienser
- 100 g Smør
- 140 g Flormelis
- 2 stk Æg store
- 140 g Yoghurt Naturlig
- 1 tsk Vaniljesukker
- 2 spsk Mælk
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 125 g Blåbær Frosne eller friske
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader og klargør 12 papirsforme.
- Pisk smør og flormelis sammen indtil luftigt. Tilføj æggene og pisk sammen i et minut, og herefter tilføjes yoghurt og mælk. Det hele blandes.
- I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, natron og vaniljesukker, samt en knivspids salt. Herefter hældes det hele i de våde ingredienser.
- Til sidst røres blåbær i blandingen, nænsomt. -Og hele blandingen tilføjes til dine 12 papirsforme.
- Bag dine blåbærmuffins i 5 minutter på 200 grader, hvorefter ovnen sættes ned til 180 grader. Herefter bages de videre i 15-18 minutter – eller indtil gyldne.
- Nu skal dine blåbærmuffins blot køle i 10 minutter, og så skal der spises!
Virkelig nogle gode blåbærmuffins