Denne tabouleh bulgur salat bruger syrligheden fra granatæblesirup, samt friske granatæbler, til at give en fantastisk smag. Derudover indeholder opskriften også persille, mynte, agurk og tomater.
Derfor er det faktisk en meget traditionel tabouleh og den kan endda laves indenfor 20 minutter. Hvis du ikke har noget granatæblesirup kan du også bare bruge en anden form for syrlig ingrediens, eller blot mere citron.
Der kommer nemlig også en masse lækker syrlighed fra de friske granatæbler, og vi anbefaler derfor du smager til, så den passer perfekt til din smag.
Hvad Er Tabouleh?
Tabouleh er en salat som kan laves på mange måder, men hovedsageligt består af persille, tomater, agurk og bulgur. Andre populære variationer indeholder løg, mynte og granatæbler, ligesom denne opskrift.
Dertil bruger den også en vinaigrette dressing, som er en oliedressing med et syrligt element. Her kan man bruge en olie-eddike dressing, balsamico dressing, eller en ganske simpel dressing med citronsaft.
I denne tabouleh bruger vi syrligheden fra granatæblesirup til at få den samme effekt, men også give en masse ekstra smag. Dertil bruges der også friske granatæbler, for at gøre den mere frisk og syrlig.
Sådan Koger Du Bulgur
Det er ganske simpelt at koge bulgur, men det er vigtigt du kender de rette proportioner og tid i forhold til kogningen.
- Skyl bulgur med koldt vand, indtil skyllevandet bliver klart.
- Kog i en gryde med 6 dl. vand til 2 dl. bulgur. Altså et forhold på 1:3.
- Lad det simre, på medium varme, i 20 minutter.
- Alt vandet skulle gerne være trukket ind i bulguren nu, ellers fjernes det resterende vand, og bulguren afkøles.
Som du nok kan se er det faktisk ganske simpelt at koge bulgur. Nu ved du hvor meget vand der skal bruges, samt kogetiden. Det kan alligevel være en god ide at læse på pakken, da der kan være forskel.
Tabouleh Salat Med Granatæbler
Ingredienser
- 45 g Bulgur
- 1/2 stk Agurk
- 1 stk Tomater
- 45 g Persille En god håndfuld.
- 20 g Mynte
- 3 spsk Olivenolie
- 2 spsk Citronsaft
- 1 spsk Granatæblesirup
- 1/2 stk Granatæble Uden skal.
Sådan gør du
- Kog bulguren blød, ved at følge instrukserne på pakken – husk at skylle. Lad dem afkøle.
- Skær dine ingredienser i små firkanter og bland det hele sammen med dine færdige bulgur.
- Hæld din granatæblesirup, citronsaft og olivenolie udover. Blandet hele sammen nænsomt, og drys herefter granatæble på salaten.
- Server med det samme, eller lad det stå natten over.
Så lækker! Mmm