Rød pesto med soltørrede tomater er en sand klassiker. Den fungerer godt til mange forskellige retter. Hvis du har lavet en nybagtbrød er rød pesto helt klart noget fantastisk tilbehør. Dertil fungerer det også fantastisk i pastaretter eller sammen med kyllingfilet.
Mulighederne er mange, med en rød pesto. Ligesom dip og dressinger bliver din pesto også bedre efter den har stået lidt. Du kender det måske fra Tzatziki Dressing, som løbende får mere smag, alt efter hvor længe den trækker.
Så vi anbefaler du laver din røde pesto nogle timer før servering. Så får den lige lidt ekstra smag.
Er Rød Pesto Vegansk?
Der kommer flere og flere veganere i Danmark, og hele verden faktisk. Det er ikke overraskende, med de mange fordele diæten indeholder. Om det så er i forhold til miljø eller sundhed. Men er rød pesto vegansk og vegetarisk?
Den helt klassiske Italienske røde pesto er ikke vegansk, men den er dog vegetarisk. Det skyldes at den indeholder parmesanost, hvilket kommer fra dyr. Hvis man er veganer kan man ikke spise nogen produkter fra dyr, men er man derimod vegetar er det blot kødet man skal indgå.
Når det er sagt, er det ganske simpelt at lave en vegansk rød pesto. Man kan blot udelade parmesanosten, uden de store problemer. Præcis ligesom man nemt kan lave en vegansk banankage. Dog mangler den lidt smag, og man kan derfor overveje nogle veganske alternativer.
Rød Pesto Til Kylling Opskrifter
Rød pesto er ligesom mange andre pesto opskrifter noget fantastisk tilbehør til kylling. Det er tilfældet for de fleste pestoer, om det så er spinatpesto, basilikum pesto, eller rød pesto.
En rigtig god måde at bruge rød pesto sammen med kylling er at fylde den med pesto. Det bedste eksempel herpå er at skære sin kyllingfilet over på midten, men ikke helt over, og så fylde den med pesto. Herefter skal den blot i ovnen, og så kan du glæde dig til nogle lækre kyllingfileter, sprængfyldt med smag.
Hvis du vælger at lave denne opskrift, eller lignende, kan vi klart anbefale at pakke kyllingen ind i bacon eller parmaskinke.
Rød Pesto – Soltørrede Tomater
Ingredienser
- 150 g Soltørrede tomater
- 5 friske Basilikumblade
- 10 g Mandler Uden skal
- 1/2 spsk Pinjekerner
- 1 fed Hvidløg
- 30 g Parmesanost
- 75 ml Olivenolie
Sådan gør du
- I en foodprocessor tilføjes de soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner, mandler, og hvidløg. Herefter blendes det godt sammen, men ikke alt for meget.
- Så tilføjer man blot resten af ingredienserne og blender videre indtil du får den rette konsistens.
- Hæld din røde pesto på glas, og sæt den i køleskabet.
Mega lækker, og endda nem at lave