I denne opskrift kommer mit bud på hvordan du nemt kan lave belgiske veganske vafler, som smager himmelsk. Du kan også lave disse vafler, hvis du mangler ingredienserne mælk og æg i køleskabet. De er meget lette at lave og tager ikke lang tid.
Du kan servere vaflerne på et utal af måder. Jeg kan personligt anbefale vegansk vaniljeis eller f.eks. blåbær og ahornssirup.
Skal det være ekstra smagfuldt, kan du prøve at kombinere den veganske is med karamelsirup – det giver et utroligt lækkert resultat.
Lækker opskrift på vafler uden æg og mælk
Du kender det sikkert, det er søndag morgen, og du har lyst til noget sødt, f.eks. vafler. I denne lækre opskrift giver jeg mit bedste bud på hvordan du laver lækre veganske vafler, helt uden æg og mælk. I stedet har vi brugt vegansk smør og mandelmælk.
Et godt trick til lækre veganske vafler er at bruge f.eks. mandelmælk eller anden plante-baseret mælk med smag, således at du opnår en god konsistens og samtidig en dejlig smag, f.eks. af vanilje eller karamel. Det kan jeg varmt anbefale, da det er en sikker vinder hver gang.
Selvom der ikke bruges æg og mælk i denne opskrift, skal du ikke være bange for at dine vafler ikke bliver lige så gode som dem hos vaffelhuset. Meget ligesom når man laver bananpandekager uden æg.
En god mængde bagepulver og f.eks. vegansk smør sikrer nemlig at dine vafler bliver lige så luftige og lækre, lige som de skal være. Du kan servere dine frisklavede veganske vafler med vegansk vaniljeis for at opnå et eminent resultat!
Sprøde veganske vafler med vegansk chokolade
Hvis dine veganske vafler skal have et ekstra løft – mod himmelske dimensioner – så kan vi anbefale at bruge hakket vegansk chokolade i dine vafler. Det er nemlig et ekstra godt touch som sørger for at dine vafler bliver lækre, og du med garanti imponerer venner og familie.
Du kan med fordel bruge mørk vegansk chokolade, til dine vafler. Selvom du måske ellers ikke er til mørk chokolade, smelter netop denne type på en måde, som sikrer dejlig smag i dine veganske vafler.
Mange mennesker foretrækker også en ekstra sprød vaffel. Hvis dette også er dit ønske, er det meget simpelt, du steger simpelthen bare dine vafler i 10-15 sekunder ekstra, og varmer dem videre på en rist i ovnen ved 50-60 grader. På denne måde bliver de veganske vafler ekstra sprøde.
Bedste serveringsforslag til veganske vafler
En helt anden måde du kan servere dine vafler på, er den mere amerikanske udgave. Ahornsirup og blåbær tilføjer et nyt element til vaflerne, og giver dem et godt smagselement. Så er både ahorns sirup og blåbær selvfølgelig vegansk.
Blåbær er heldigvis også et bær som man tit kan finde i de fleste supermarkeder og grønthandlere. Men hvis du ikke kan finde blåbær, kan du også erstatte dem med brombær, hindbær eller f.eks. ribs – hvis de ikke allerede er brugt til ribsmuffins.
Skulle uheldet være ude, i og med der ikke er nogle bær at finde, kan du også bruge marmelade, i diverse former. Hvis du ikke vil bruge ahorns sirup og blåbær, kan du også bruge vegansk chokolade- el. karamelsirup.
Disse findes også tit i kaloriefattige alternativer, som er et rigtig godt bud på sunde veganske vafler. Samtidigt kan det være rigtigt nemt, såfremt du ikke har æg eller mælk i køleskabet.
Veganske Vafler
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 2 spsk Sukker
- 1 spsk Bagepulver
- 400 ml Mandelmælk
- 1/2 dl Rapsolie eller smeltet vegansk smør
- 1 knivspids Salt
- 10 ml Vegansk smør
Sådan gør du
- Start med at tænde for vaffeljernet, så det er klar til brug, da det ikke tager lang tid at røre ingredienserne sammen.
- Rør mel, sukker, bagepulver, mandelmælken, olivenolien/det smeltede veganske smør, olivenolien og salt sammen i en stor skål. Lad dejen hvile i 1-2 minutter.
- Steg nu din vaffeldej ved at smøre vaffeljernet med lidt smeltet vegansk smør eller olivenolie – du skal bruge cirka 1,5 dl af dejen til hver vaffel.
- Luk låget til og lad stege efter fabrikantens instruktioner – på mit tager det cirka 45 – 60 sekunder. Hvis du ønsker en mere sprød vaffel, steg den da i lidt længere tid. Du kan evt. holde vaflerne varme i ovnen, på en rist, almindelig ovn 50 grader.
- Servér straks, mens de er varme og lækre.