Kærnemælkssuppe udgør en skøn spise, som både et måltid eller en dessert. Den har nemlig en sød, men alligevel mild syrlig smag. Det gør den samtidig særligt velegnet til masser forskelligt tilbehør.
De fleste bruger rosiner, eller andre tørrede frugter, i kærnemælksvælling, fordi det giver mere sødme og syrlighed. Samtidig bliver den også lidt mere frisk i smagen. Dog kan man altså også bruge diverse knuste småkager og kiks som topping.
Kærnemælksvælling er en klassisk opskrift
Hvis du leder efter en opskrift på en gammel klassiker, så er kærnemælksvælling et godt bud – og her er særligt min kærnemælkssuppe god. Den er nemlig lavet præcis på den gammeldags metode.
Så hvis du allerede kender til suppen, eller har prøvet den engang, er dette en nostalgisk opskrift. Du vil hurtigt få minder fra barndommen, det er i hvert fald tilfældet for mig. Det samme gør sig gældende for min gammeldags sveskegrød og fløjlsgrød.
Desuden lavede jeg fornylig en mannagrød, som i min egen optik blev virkelig god. Det kan være du skulle give den et forsøg, efter du har prøvet kræfter med kærnemælkssuppe.
Tilbehør til kærnemælkssuppe
Kærnemælkssuppe er baseret på mælk, og derfor oplagt til masser forskellige tilbehør. Ligesom med koldskål nyder den godt af knasende kiks, men kan også spises med diverse tørrede frugter.
Særligt denne mælkesuppe er velegnet til rosiner, da det giver lidt ekstra syrligehed og sødme, som gør den ekstra god. Dertil kan man også bruge flødeskum, hvis den serveres som en dessert.
Hvis det ikke er helt nok, skal du heller ikke holde dig tilbage fra at prøve noget nyt. Nogle knuste keto cookies, eller endda cookies uden æg, kan ligeledes gøre underværker for en ellers simpel kærnemælksvælling.
Kærnemælkssuppe – med æg
Ingredienser
- 1 liter Kærnemælk
- 2 spsk Maizena majsstivelse
- 1 stk Citron Skallen
- 4 spsk Sukker
- 1 stk Æg
Sådan gør du
- I en stor gryde røres maizena majsstivelse ud sammen med en smule kærnemælk.
- Resten af kærnemælken tilføjes, hvorefter citronen skrælles og skallen heraf tilføjes.
- Bring din kærnemælkssuppe i kog ved lav varme. Samtidig piskes der grundigt og konstant, så det ikke koger på. Lad suppen koge i 2-3 minutter.
- I en anden skål piskes sukker og æg luftigt.
- For det bedste resultat, tilføjes lidt af suppen til ægge/sukker blandingen, hvorefter gryden slukkes og blandingen hældes tilbage i gryden.
- Suppen er nu færdig, og kan servers med diverse toppings.