Nem opskrift på bananpandekager uden mel, der kun bruger 3 ingredienser, men alligevel har en god konsistens. Til trods for de simple ingredienser har de nemlig stadig en smag af normale bananpandekager.
Det er desuden en super sund opskrift, hvis du sparer lidt på fedtstoffet. De 2 primære ingredienser er nemlig banan og æg, hvilket betyder du får både fiber og proteiner. Således er det altså de perfekte pandekager til morgenmad eller brunch.
Bananpandekager med 3 ingredienser
Der er ingen tvivl om dette er en af de mest simple bananpandekager i verden. De bruger nemlig kun 3 ingredienser, som de fleste allerede har derhjemme. Ingredienserne er som følgende; banan, æg og bagepulver.
Således er det også nogle super sunde bananpandekager. Indholdet er fuldkommen som at spise æg og bananer, hvilket de færreste vil diskutere er sundt. Måske ved mindre man følger en keto diæt.
Hvis det er tilfældet skal man måske i stedet lave nogle keto cookies eller brød. Ikke desto mindre er dette altså den perfekte opskrift, hvis man gerne vil lave bananpandekager men mangler nogle ingredienser.
Desuden har jeg også mange andre nemme og simple pandekager her på siden, hvilket inkluderer mine tykke pandekager, som kan laves indenfor 10 minutter.
Hvordan virker bananpandekager uden mel?
Det virker måske det mærkeligt at lave bananpandekager uden mel. Man kan sagtens lave bananpandekager uden æg, men det bliver straks mere svært med melet. Det er nemlig hvad der binder dejen sammen; eller er det?
I modsætning til hvad man skulle tro, er det faktisk meget nemt at lave bananpandekager uden mel. Det skyldes altså kombinationen af bananer, æg og bagepulver. Når disse bliver varmet op stivner og hæver de lidt, hvilket er perfekt.
Indholdet af æg er højt og ligesom med en æggekage i ovn stivner denne ved høj varme. Så det er altså ikke så svært. Dog skal siges de er noget mere skrøbelige end normale bananpandekager.
Derfor skal man være forsigtig når de fjernes fra panden og lægges på en tallerken. Samtidig anbefaler jeg at bruge godt med smør, for at gøre det nemmere. Alternativt kan man bruge en non-stick pande, hvilket altid er bedst med pandekager.
Bananpandekager Uden Mel
Køkkenudstyr
Ingredienser
- 1,5 stk Banan Modne
- 2 stk Æg
- 1/4 tsk Bagepulver
Sådan gør du
- I en skål mases banerne så meget som muligt. Du kan sagtens efterlade en smule klumper, men massen skal være rimelig jævn.
- Herefter tilføjes æg og bagepulver, hvorefter dejen piskes grundigt sammen.
- Opvarm en pande med masser fedtstof. Du kan bruge både olie og smør, men det er vigtigt der bruges en god mængde. Det giver mere smag og sikrer de ikke sidder fast.
- Hver bananpandekage skal bruge 2-3 spsk dej, og steges i 2 minutter på hver side, eller indtil gyldne.