Her finder du opskriften på nemme cookies uden chokolade, som har en lækker smag af sukker, smør og havsalt. Det er altså simple ingredienser som de fleste allerede har derhjemme, hvilket er perfekt hvis den søde tand pludselig sætter ind.
Desuden kan de spises til mange forskellige begivenheder og du kan nemt tilføje nogle ekstra ingredienser. Så hvis du har nogle M&M’s, rosiner eller lignende liggende, så kan du sagtens tilføje lidt af disse til cookie dejen.
Hvis du er så uheldig ikke at have chokolade derhjemme, kan du sagtens lave cookies alligevel. Selvom de fleste cookies bruger chokolade kan det nemlig godt udelades. Så får man i stedet en mere simpel, men alligevel god smag.
De har den samme klassiske smag bare uden chokolade. I stedet får den smag fra smør og sukker, samt en smule salt. Disse ingredienser er nemlig også fantastiske i sig selv, så man behøver derfor ikke chokolade. Man kan endda også lave spiselig cookie dough uden.
Desuden tillader denne opskrift du kan tilføje andre ingredienser. Det kan godt være du ikke har mørk chokolade, men hvis du har nogle rosiner eller tranebær kan disse bruges. Desuden kan jeg også anbefale mine cookies med hvid chokolade, hvis du er så heldig at have noget hvidt liggende.
Det er forresten en af de mere simple og nemme opskrifter på cookies du finder. De bruger simple ingredienser og kan samtidig laves på under 20 minutter. Hvis du leder efter cookies uden brun farin er disse også et rigtig godt bud.
Cookies Uden Chokolade
Ingredienser
- 140 g Smør
- 50 g Sukker
- 160 g Rørsukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 stk Æg
- 200 g Hvedemel
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Salt
- 1 knivspids Havsalt Til drys
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 grader og klargør 2-3 bageplader med bagepapir.
- I en lille gryde smeltes smør, indtil gylden. Det tager omkring 3 minutter, hvorefter det tages af varmen.
- Hæld det brunede smør i en stor skål og tilføj diverse sukker. Bland disse og tilføj æg under omrøring indtil massen er helt jævn.
- I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt hurtigt sammen. Nu tilføjes dejen til den anden skål hvorefter det blandes igen.
- Hver cookie skal bruge cirka en spsk med top. Fordel ud på dine bageplader og lad dem bage i 10 minutter, eller indtil gyldne. Drys med havsalt og lad dem efterfølgende afkøle nogle timer.
Det er nogle af de bedste chokoladeløse cookies jeg har smagt i lang tid (det er ret lang tid siden jeg sidst smagte en cookie, i det hele taget, men stadig). 🙂
Godt du kan lide dem (: