Det er nemt at lave spiselig cookie dough, men det er samtidig meget vigtigt at være opmærksom på fremgangsmåden. Det er nemlig ikke alt cookie dough som er spiseligt, da man skal forberede sit hvedemel inden brug. Dertil må cookie dejen ikke indeholde æg.
Du ved måske allerede at man ikke må spise rå æg og det samme er faktisk tilfældet med hvedemel. Derfor skal dette have nogle minutter i ovnen inden det kan bruges til at lave spiselig cookie dough.
I små mængder det næppe specielt farligt at spise rå cookie dej. Dog er det altså vigtigt at klargøre dit hvedemel, hvis du laver en større portion cookie dough. Så er du nemlig på den sikre side.
Hvis du nogensinde har lavet cookies, har du med sikkerhed også smagt lidt på den ufærdige cookie dej. Det kan være svært at lade være, og det er da heller ikke specielt farligt i små mængder, dog er det ikke helt sundt.
Cookie dough er ikke altid spiseligt, hvis dejen bruger æg eller råt hvedemel. Ligesom med æg, kan hvedemel nemlig indeholde bakterier vi gerne vil undgå. Det er heldigvis nemt at klargøre dit hvedemel, ved blot at opvarme det i ovnen inden brug.
Det er desuden også måden hvorpå du lave spiselig dej til chokoladekage med chokoladestykker, eller cookies uden brun farin. Fremgangsmåden er den samme og det er altså vigtigt at forberede dit hvedemel.
Det vigtigste ved at lave spiselig cookie dough er at man ikke må bruge æg. Det er altså meget ligesom at lave cookies uden æg, bare hvor de ikke kommer i ovnen. Dog er det altså også meget vigtigt at opvarme hvedemel, da det ellers kan være farligt.
Måden hvorpå hvedemel laves fjerner nemlig ikke potentielt farlige bakterier, hvilke vi naturligvis gerne vil undgå. En smule hvedemel er ikke rigtig farligt, men det begynder at blive vigtigt når man laver en hel portion spiselig cookie dough.
Derfor er det altså vigtigt du ikke bruger æg i dejen og samtidig forvarmer dit hvedemel. Herunder kan du læse præcis hvordan du gør dit mel klar til at lave spise spiselig cookie dej, som er sikkert at spise.
Spiselig Cookie Dough
Ingredienser
- 280 g Hvedemel
- 220 g Smør Blødt.
- 220 g Rørsukker
- 100 g Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Havsalt
- 350 g Chokoladeknapper Eller hakket chokolade.
- 3 spsk Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader. Fordel hvedemel på en bageplade med bagepapir og bag dette i 5-10 minutter. Det fjerner eventuelle bakterier.
- I en skål tilføjes smør, vaniljesukker og sukker, hvilket skal piskes indtil luftigt. Det skal piskes i omkring 2-3 minutter.
- Fortsæt med at piske ved lav hastighed, mens du tilføjer hvedemel, salt og mælk. ( I den rækkefølge) Til sidst foldes chokoladestykkerne ind i din cookie dough.
- Fordel din cookie dej til små bolde eller spis som det er.