Her finder du opskriften på en chokoladekage med appelsin og masser mørk chokolade. Det er den helt perfekte kombination og særligt denne opskrift tilbyder det hele. Man får syrligheden fra appelsin, blandet med den kraftige smag af mørk chokolade.
Desuden er chokoladekage en god kage til tilbehør og topping. Her kan du lave nogle lækre smørcremer eller måske en hjemmelavet flødeis. Disse er nemlig med til at tage chokoladekagen til det næste niveau. Dog er netop denne opskrift på chokoladekage, måske en af de bedste du finder på nettet.
Syrlig og kraftfuld chokoladekage
Siden du er landet her på siden, vil du nok være enig når jeg siger at chokolade og appelsin er en af de bedste kombinationer. Særligt hvis man bruger mørk chokolade, så spiller disse ingredienser simpelthen bare utrolig godt sammen.
Man får den kraftfulde smag af mørk chokolade, sammen med syrligheden fra appelsin. Denne chokolade med appelsin har derfor ikke sparet på appelsin. Du kommer helt sikkert til at smage rigeligt til denne.
Det er altså en lidt mere spændende kage et simpelt finsk brød. Samtidig tilbyder den en lidt mere unik smag noget som cookies uden æg. Ofte oplever man at chokoladekage kan blive lidt tør, men det er altså ikke tilfældet med denne, tværtidmod.
Man glemmer nogle gange at chokoladekage er mere end bare de pulverblandinger man finder i supermarkeder. Ligesom med mine veganske pandekager er der særligt en ting som jeg anbefaler til denne kage. En vanilje flødeis er det absolut bedste tilbehør du kan finde til en chokoladekage med appelsin.
Chokoladekage med Appelsin
Ingredienser
- 1 stk Appelsin Økologisk
- 100 g Mørk chokolade Hakket.
- 3 stk Æg
- 280 g Sukker
- 240 ml Solsikkeolie
- 25 g Kakaopulver
- 250 g Hvedemel
- 1,5 tsk Bagepulver
- 1 smule Appelsinskal Til pynt.
Sådan gør du
- Skræl skaller af appelsinen til pynt senere.
- Stik hul hele vejen gennem appelsinen og lad den koge i 30 minutter, indtil den er helt blød. Blend herefter hele appelsinen i en madprocessor, og lad den køle af.
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn. Et passende fad smøres med en smule smør, eller anden fedtstof.
- Smelt den mørke chokolade ved at lægge det hakket i en skål, hvorunder der er kogende vand. Lettere er hvis du har en mikroovn, så giv den 2 minutter her.
- I en stor skål piskes smør, sukker og olie sammen. Tilføj langsomt den blendede appelsin (fjern gerne kerner eller andet hårdt). Så tilføjes den smeltede chokolade, hvilket blandes sammen. Til sidst tilføjes kakaopulver, hvedemel og bagepulver. Bland igen.
- Bag chokoladekagen i den forvarmede ovn i 55 minutter, men gerne tjek til den de sidste 10 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle nogle minutter. Tilføj dine appelsinskaller og pynt med den ønskede glasur eller smørcreme.