Nem chokoladekage uden smør, hvor der i stedet bruges en olie. Trods kagen er uden smør har den stadig en lækker smag af chokolade, og er altså meget lig den klassiske. Det er således den perfekte kage til dig som ikke har noget smør derhjemme.
Du kan servere denne chokoladekage til mange typer begivenheder og med masser tilbehør. Det er nemlig en simpel opskrift, hvilket tillader du selv kan vælge en glasur eller andet tilbehør til kagen.
Nem chokoladekage uden smør
I den klassiske chokoladekage bruger man normalvis godt med smør. Det gælder for en chokoladekage med kærnemælk såvel som en uden mælk. Dog er det altså ganske nemt at lave en chokoladekage som er helt uden smør.
Den skal naturligvis stadig have noget fedtstof, hvilket er hvorfor man bruger olie. Her er det vigtigt du bruger en smagsneutral olie, da den ikke skal overtage smagen. Derfor anbefaler jeg altså ikke man bruger en ekstra olivenolie eller lignende. Desuden ville det også være et spild af en god olie.
Faktisk er dette tilmed en af de nemmeste chokoladekager man kan lave. Du blander nemlig bare ingredienserne, hvorefter den sættes i ovnen. Så bliver det ikke nemmere. Hvis man ønsker kan man tilmed lave den i en kop.
Hvilken glasur til chokoladekage?
Jeg anbefaler altid man serverer en chokoladekage med glasur. Det kan være alle typer glasur, da det afhænger fuldstændig af dine præferencer. Mange vil bruge en simpel glasur af sukker eller en chokoladeglasur. Dog kan man altså også bruge de mere friske.
Man bruger normalvis meget tunge glasurer og smørcremer til kager med chokolade, men man kan også bruge nogle som gør kagen mere frisk. Det kan være alt fra en kokosglasur til en glasur med æggehvide.
Desuden kan man altså også bruge diverse smørcremer, men denne opskrift er på en chokoladekage uden smør, så derfor er en sukkerglasur mere oplagt.
Chokoladekage uden Smør
Ingredienser
- 110 g Hvedemel
- 175 g Sukker
- 45 g Kakaopulver
- 1 tsk Æg
- 125 ml Mælk Den type du foretrækker
- 75 ml Olie Smagsneutral
- 1,5 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 125 ml Kogende vand
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn. Klargør springform af 20 cm, med fedtstof.
- Tilføj alle ingredienserne, undtagen det kogende vand, til en stor skål. Ved brug af håndmixer blandes disse godt sammen til du får en jævn masse.
- Opvarm dit vand, indtil det bliver kogende, og tilføj til blandingen. Pisk nu det hele sammen igen – dette gør dejen meget flydende.
- Tilføj chokoladekage dejen til din springform med fedtstof. Bag nu kagen i 25-35 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i – og den kommer ren op.
- Fjern kagen fra din springform og lad den køle af.
- Tilføj gerne et lag smørcreme eller frosting, men husk at lad kagen køle af først. Server chokoladekagen med en håndfuld bær eller is.
Men hvad skal man gøre fordi ens dej bliver helt vandet efter?
Hvis den er meget vandet, kan man tilføje lidt mel. Den skulle dog gerne blive god og svampet efter bagning. (: