Her finder du opskriften på et skønt Paleo brød, som er både højt i fedt og lavt i kulhydrater. Derved passer det altså perfekt til dig som følger en LCHF diæt. Du kan bruge brødet til diverse formål, men særligt dette brød egner sig godt til sandwichbrød.
Det har nemlig en meget lignende konsistens med almindeligt sandwichbrød og smagen fungerer godt til sandwich. Så hvis du følger en Paleo diæt, men har savnet at spise sandwich, så er dette den perfekte opskrift til dig!
Groft Paleo Sandwichbrød
Hvis man kender til Paleo diæten er brød måske ikke det første man forbinder hermed. Dog er det altså nemt at lave et brød som er lavt i kulhydrater og samtidig højt i fedt. Det er nemlig præcis hvad vi gerne vil have med et Paleo brød, men du tænker måske hvordan?
Ligesom med mit keto brød bruger denne opskrift mandelmel. Det har nemlig et højere indhold af fedt og proteiner end almindeligt hvedemel. Dertil er der naturligvis også færre kulhydrater. Her kan jeg også anbefale Tapioca mel, med lidt bedre egenskaber.
Desuden er brødet propfyldt med mandelsmør, hvilket har alt hvad du skal bruge. Det er nemlig fyldt med de gode fedtstoffer kroppen har brug for, samt fungerer godt i brød. Denne type smør kan også bruges i keto kaffe, eller hvis man skal lave keto pandekager.
Det skal siges at det godt kan være lidt svært at finde mandelsmør i supermarkeder. Nogle online supermarkeder forhandler det, men særligt helse webshops har det til nogle super skarpe priser.
Paleo Brød til Sandwich
Ingredienser
- 30 g Hørfrø
- 125 ml Vand
- 100 g Mandelmel Eller tapioca mel
- 1,5 spsk Frøskaller af mærket Fiber Husk
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Salt
- 4 stk Æg
- 1 spsk Honning
- 1 spsk Æbleeddike
- 200 g Mandelsmør
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 215 grader, almindelig ovn.
- Tilføj hørfrø til vandet og lad dem trække i 15 minutter.
- Imens blandes de tørre ingredienser til en stor skål. Det er altså frøskaller, mandelmel, bagepulver og salt. Bland det hele godt sammen.
- Pisk dine æg med en håndmixer eller andet køkkenredskab. Efter æggene er blevet luftige tilføjes hørfrø blandingen, samt honning, mandelsmør, æbleeddike. Pisk det hele yderligere nogle minutter og tilføj slutningsvis til de tørre ingredienser. – Pisk igen.
- Tilføj dejen til en brødform med bagepapir og bag dejen i 30-35 minutter. Tjek gerne brødet løbende.
- Lad brødet køle i 15 minutter, før det fjernes fra brødformen.
Det fungerede super fint, mange tak