En sund opskrift på groft brød med grahamsmel og havregryn, som betyder at brødet har mange fiber. Desuden indeholder det også en smule honning, hvilket giver ekstra sødme til brødet. Det kan endda laves relativt hurtigt og har en kort hævetid.
Leder du efter et nemt og sundt groft brød, som kan laves hurtigt, er dette altså et godt bud. Du kan lave det hele på cirka 2 timer, hvoraf 1,5 timer er hævetid.
Groft Brød Med Sprød Skorpe
Nogen foretrækker helt blødt brød, mens andre gerne vil have en sprød skorpe. Måden du får et groft brød med sprød skorpe er ved at give meget høj varme, når brødet kommer ind i ovnen. Efterfølgende skruer man så varmen ned igen, så det ikke bliver brændt.
Skal ens brød være ekstra sprødt kan man også give det højere varme i løbet af bagetiden, men så lægge et bagepapir over. Det hjælper nemlig til at brødet ikke bliver brændt, men alligevel får en sprød skorpe. Derfor er det et godt brød til Italiensk tomatsuppe eller en kartoffel broccoli suppe.
Denne opskrift giver dog en lækker skorpe til dit grove brød. Det sker fordi at vi starter med at give det høj varme i 5 minutter og efterfølgende skruer ned. Resultatet er et groft brød som har en sprød skorpe udenpå og er blødt indeni.
Hurtigt Hjemmebagt Fiber Brød
Fiber er en vigtig del af kosten, og det giver derfor næsten altid mening at tilføje fiber til vores hjemmebagte brød. Det kan gøres ganske simpelt ved brug af havregryn og/eller grahamsmel, som er rig på fiber. Disse ingredienser kan tilmed købes billigt i mange supermarkeder online.
Desuden giver disse også en skøn konsistens. Med havregryn bliver ens brød mere tungt på den gode måde. Grahamsmel giver imidlertid en skøn smag, men man skal passe på man ikke tilføjer for meget. Ellers kan det nemlig godt smuldre meget.
Selvom dette brød er høj i fiber er det samtidig nemt og hurtigt at lave. Selve brødet kan laves indenfor få minutter, og hævetiden er ligeledes ikke lang. Efter kun 1,5 times hævetid kan brødet sættes i ovnen.
Groft Brød Med Grahamsmel
Ingredienser
- 50 g Gær
- 6 dl Varmt vand
- 2 spsk Honning eller sukker
- 100 g Havregryn
- 100 g Grahamsmel
- 700 g Hvedemel
- 3 tsk Salt
- 2 spsk Olie
Sådan gør du
- I en stor skål røres gær og vand, indtil opløst.
- Tilsæt nu salt, olie, honning, grahamsmel og havregryn. Det blandes godt sammen.
- Ælt dejen med hvedemel sådan at du får en blød, men fast masse.
- Lad dejen hæve i 1 time, med et hviskestykke over.
- Herefter skal dejen formes i 2 brød på bagepapir. Hvis det skal være flot, kan du give det nogle snit, som du ser på billedet. Lad efterfølgende brødet hæve i yderligere 40 minutter.
- Efter hævning sættes brødet i en forvarmet ovn, hvor det får 5 minutter på 240 grader og 15-17 minutter på 200 grader.